Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da rekor katılım: Türkiye’nin dört bir yanından teknoloji tutkunları katıldı

Karatay Belediyesi, Türkiye’nin en büyük yazılım etkinliği “DevFest Konya 2023”e ev sahipliği yaptı.

Konya’da rekor katılım: Türkiye’nin dört bir yanından teknoloji tutkunları katıldı

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce teknoloji meraklısının katıldığı etkinlikte; mobil ve web teknolojileri, yapay zekâ, bulut teknolojileri ve oyun geliştirme ile bu alanlarda yaşanan son gelişmeler ele alındı. Bu yıl “DevFest Konya 2023” binlerce katılımcısı ile rekor kırdı. 

Türkiye’nin en büyük yazılım etkinliği ve aynı zamanda Konya’nın en büyük yerel teknoloji konferansı "DevFest Konya 2023”, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Google Developer Groups Konya (GDG) ve Karatay Belediyesi iş birliği ile yapılan etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından binlerce teknoloji tutkunu katıldı.


GENÇLER TEKNOLOJİ DÜNYASININ YENİLİKLERİNİ KEŞFETTİ
Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte her seviyeden yazılım geliştirici, tasarımcı ve teknoloji meraklısı binlerce genç; yazılım ve teknoloji dünyasının en yeni gelişmelerini keşfetti. Gençler teknolojinin büyük buluşmasında; yenilikçi fikirler, ilham verici konuşmalar ve sektörün öncü isimleriyle dolu dolu bir gün geçirdi. 


BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜLERİ GENÇLERLE BULUŞTU
Konuşmacılar, öğrencilere yapay zeka ve derin öğrenme, mobil uygulamaları geliştirme teknikleri, Google toplulukları ve yazılım kodlaması gibi konular hakkında bilgi verdi. Etkinlik, öğrencilere bilişim alanında farklı bakış açıları kazandırdı.


Birçok sosyal, kültürel ile eğlenceli stantların da yer aldığı etkinlikte; “Siber" konu başlığıyla Besim Altınok, “Firebase” konu başlığıyla Göktuğ Özdemir, “Flutter” konu başlığıyla Salih Güler, “Ninja Yazılımcı Olmak” konu başlığıyla Esat Gülkaya, “Web3.0” konu başlığıyla Buğra Ayan, “Veri Bilimi” konu başlığıyla Zeynep Küçük, “Google Kariyer” konu başlığıyla Ebru Bayram, “Yapay Zeka” konu başlığıyla Osman Yılmaz, “SQL” konu başlığıyla Ömer Çolakoğlu, “Oyun” konu başlığıyla Bilal Bilici, “Blockchain” konu başlığıyla Melek Yiğit ile Aylin D. Berent, “Mobil Dünya” konu başlığıyla Gökhan Alparslan, “Al” konu başlığıyla Daron Yöndem, “Angular” konu başlığıyla Emre Hızlı, “Kodla İlgili Anlatım” konu başlığıyla Hakan Hakyemez ve “Android” konu başlığıyla Hüseyin Karagöz sunum yaptı.

DEVFEST’E EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “DevFest Konya 2023” etkinliğini ziyaret ederek, organizasyona katılan firma temsilcileri ile teknoloji meraklısı gençlerle bir araya geldi. 
Etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden Başkan Hasan Kılca; “DevFest” bu yıl da ilçemizde gerçekleştiriliyor. Geçen yıl 2 bin katılımla başlamıştık bu yıl 42 şehirden 5 bin 68 müracaat oldu. Bugün Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinden gençlerin yanı sıra yazılımcı ve teknoloji firma temsilcileriyle bir aradayız. Sizlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 2 yıldır DevFest’te genç kardeşlerimize destek veriyoruz. Etkinliğimizde Google’dan Amazon’a ve diğer birçok büyük firmalardan katılımcılar var. Yazılım ve bilişim teknolojileri ile ilgili özellikle gençlerimiz çok ilgili bu etkinliğimizde bunu görmüş olduk. Gençlerimizin gerçekten maşallahı var. Karatay Belediyesi olarak bizler de her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Burada bulunan tüm bilim aşığı gençlerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah seneye sayımızı daha da arttırarak beraber olmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 


DEVFEST KONYA 2023 REKOR KIRDI
Google Developer Groups Konya organizatörü Nurullah Emin Sünbül; “Bugün burada 22 farklı oturum 21 farklı konuşmacımız ile genç arkadaşlarımızla buluştuk. DevFest Konya 2023 etkinliği için, 5 binden fazla başvuru aldık ve 4 bin katılımcı ile rekor kırdık ve bu oranla tarihe geçiyoruz. Etkinliğimiz çok güzel geçti ve bu etkinlikte bizim en büyük destekçimiz Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca oldu. Kendisi bize böyle bir destek sunmasa biz böyle bir etkinlik ortaya çıkaramazdık. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARATAY BELEDİYESİ İLE GÜÇLÜYÜZ
Google Developer Groups Konya ekibi Başkanı Hale Nur Kumcuoğlu ise; ”Google Developer Groups olarak Türkiye’nin en fazla katılımcılı etkinliğini düzenledik. Bu sene 5 bin 68 başvurumuz oldu ve 4 bin katılımcımız var. Geçen sene Google’ın düzenlemiş olduğu Amsterdam etkinliğinde ise yılın en iyi etkinliklerinden birine aday gösterildik. Bu kadar güzel etkinlikler düzenlememizde ve büyük kitlelere ulaşmamıza destek sağlayan Karatay Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum. Karatay Belediyesi ile güçlüyüz, birlikte güzel ve yeni içerikler hazırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

GENÇLER DEVFEST’E HAYRAN KALDI
Google Developer Groups (GDG) Konya’nın organizatörlüğünde Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen “DevFest Konya 2023” etkinliğine katılan teknoloji meraklısı gençler de organizasyonu çok beğendiklerine vurgu yaptılar. (Yunus Köroğlu)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Kamil
    131 gün önce

    Başkanımızı tebrik edriyoruz. Gençlerin önünü açmak için elinden gelen gayreti gösteriyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English