Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ın katılımıyla, Konya Barosu Sosyal Tesisleri'nde, meslekte 40 ve 50 yılı dolduran avukatlara plaket takdim töreni düzenlendi.
Konya'da meslekte 40 ve 50 yılı dolduran avukatlara plaket takdim töreni düzenlendi.
Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan Bu mesleğin en önemli sorunlarının içerisinde bizim bu usta-çırak ilişkisi yöntemimizi, metodumuzu giderek kaybetmemiz olduğunu görüyorum. Bu anlamda bugüne kadar 40 yıldır 50 yıldır hak arama özgürlüğünü temsil ederek verdiğiniz mücadelenin yanında, aslında yetiştirdiğiniz yüzlerce, binlerce avukatla bu ülkeye katkılarınız belki de sizin görüp tahmin edebildiğinizden çok daha fazladır. TBB Başkanı olarak yaptığı faaliyetleri hakkıyla yürütebiliyor olmasının, mesleğin üstatlarının deneyimlerinden faydalanmasından kaynaklandığını söyledi.
Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur da kendisini dinleyen meslek üstatlarına "Başımızın tacısınız." diye hitap etti.
"Sizlerin ışığı yolumuzu aydınlatıyor"
Araştırma, öğrenme ve öğretme ile geçen ömürlerin kendileri için paha biçilmez bir rehber olduğunu dile getiren Unkur, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sizlerin ışığı yolumuzu aydınlatıyor. Diklenmeden dik durmayı, mesleki mücadeleyi sizlerden öğrendik. Avukatlık mesleğinin sadece hukuk fakültesinde elde edilen bir eğitim ve entelektüel birikimle yapılabilecek bir meslek olmadığını mesleği yaparken gördük. Çok değerli üstatların deneyimleri bizleri alaylı şekilde yetiştirdi, sizlerin elinde yetiştik."
Avukatlara plaket takdim edildi
Konuşmaların ardından mesleğinde 40 ve 50 yılı tamamlayan avukatlara plaket takdim edildi. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
BU MESLEK GRUBUNUNDA BİR EMEKLİLİĞİ OLMASI LAZIM DEĞİL Mİ?
Yorum Yap
Bakan Kurum 500 bin sosyal konutta ilk kuranın çekileceği ili açıkladı
Milyonluk yarış tayları kaza sonucu telef oldu
Burak Yazgı’dan bir dünya rekoru daha: Tek koluyla 116,8 kilogram kaldırdı
Konya'da şivlilikte korku dolu anlar! Havada çarpışan çocuklar ateşe düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomik performansımızı Ar-Ge ve inovasyonla kaynaklarla kalıcı hale getiriyoruz
Çöp poşeti içinde cansız bedeni bulundu
Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Dost Eli Derneği’nden Konya’nın Şivlilik geleneğine arabalar dolusu destek
Konya’da Regaib Kandili'nde eller semaya açıldı
Kazakistan, 1 yıl önce düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporunu yayımladı
Bahis soruşturması kapsamında 30 gözlemci PFDK'ye sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı