Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da kaç öğrenci KYK yurtlarında kalıyor?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını bitirdi. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya’daki (KYK) yurtlar hakkında açıklamalarda bulundu. Abdurrahman Şahin, “Konya, 36 bin 452 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en fazla öğrenci barındıran şehridir.” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılmasıyla üniversiteye yerleşen öğrencilerin yurtlara yerleşim telaşı başladı. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin,  Konya’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın kaç bin öğrenci kapasiteli olduğunu ve yurt imkânları hakkında açıklama yaptı.
Abdurrahman Şahin, “Konya ilinde toplamda 31 adet yurdumuz bulunmaktadır. 36 bin 452 kapasitesi ile Türkiye’nin en fazla yatak kapasitesine sahip yurtları Konya’mızda bulunmaktadır” dedi. 

“Konya’da yerleşmeyecek öğrenci kalmayacak”

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya (KYK) yurtlarına yapılan başvuruların son bulması üstüne toplam 14 bin 458 öğrencinin yurtlara başvuru yaptığını belirtti. Abdurrahman Şahin, “Konya valiliğimizin koordinasyonunda bütün ilçe kaymakamlarımız, kamu kurul kuruluşlarımızın idarecileriyle birlikte ortak yaptığımız çalışmaların neticesinde, Konya’mızda yerleşemeyecek öğrenci kalmamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.
14 adet il merkezimizde 17'i ise ilçelerimizde hizmet vermektedir. Yurtlara başvuru yapan öğlencilerimizden, 6 bin 435 tanesi erkek, 8 bin 23 tanesi de kız öğrenci bulunmaktadır” yurtlara başvuru yapan öğrencilerin ve ailelerinin başvuru sonuçları ve yurt ücretlerini Eylül ayının içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarıyla netleşeceğini açıkladı. 

Konya yurtları kapılarını açtı

Konya’da 9-18 Ağustos tarihi arasında düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarına Kredi Yurtlar Kurumu kapılarını açtı. Oyunlar için gelen sporcular, görevliler ve misafirlere kalacak yer temini edildiğini belirten Şahin, “Konya ilimizde gerçekleşen oyunlar kapsamında gelen sporcu kafileleri, emniyet mensupları, gönüllüler olsun diğer illerden gelen bilişim uzmanları ve ilçelerimizden gelen görevli personellerimizin tamamını il müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda misafir ettik.
6 bine yakın sporcu kafilesini 2 bin 500 polis ve bin yüz gönüllü misafir ederek 15 bine yakın İslami Dayanışma Oyunlarında mücadele eden, görev alan tüm ekipleri biz yurtlarımızda misafir etmiş konaklatmış olduk. Konya ili olarak da gerek umreden gelen vatandaşlarımızı, gerekse yurtdışında gelen vatandaşlarımızı yurtlarımızda misafir ederek ev sahipliği yaptık.
Bu kapsamda da 4 bine yakın umreci ve yurtdışından gelen vatandaşlarımızı Konya valiliğimizce, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızda bütün imkânlarını seferber ederek karantina süreleri boyunca yurtlarımızda misafir ettik” ifadelerini kullandı.

Konya’ya gençlerden yoğun ilgi

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı proje olan “Seyahat Sever” uygulaması Konya’da gençler tarafından büyük ilgi gördü. Şahin, “Gençlik Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun,  açıklamalarıyla yaş grubu 25'den 30'a çıkarıldı.
18-30 yaş grubu ve 3 gün olan konaklama süresi de 5 güne çıkarılarak gençlerimize bir kez daha müjdeyi duyurdular. Konya’da bin beş yüz otuz beş kız ve bin dört yüz erkek olmak üzere toplamda 2 bin 984 gencimiz bu projeden faydalanmış oldu.
Bu konuda yurt müdürlükleri 7/24 hizmette, yurtlar her gün nöbetçi memur tarafından istihdam ediliyor ve (GSB KİM) 444 0 472 numarayı arayarak her türlü yurtlarla ilgili sorular ve istekleri için ulaşabilirler” açıklamasını yaptı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 2
  • 13
  • 10
  • 2
  • 11
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Mücahit
    2 yıl önce

    şu haberi beğenmeyen laleler acaba neyi beğenmiyor?

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    En fazla öğrenci 1)İstanbul 2)Ankara 3)İzmir 4)Konya 5)Kocaeli.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English