Konya Uçurtma Kulübü, Hz.Mevlana'nın 814. doğum yıl dönümünde düzenlenen Geleneksel 7. Şerbet-i Veladet etkinlikleri kapsamında 800 yıllık kültür mirası Zazadin Hanı Kervansarayı'nda uçurtma gösterisi düzenledi.
Reklam alanı
Konya Uçurtma Kulübü Başkanı Cemal Ergün, kent dışından etkinliklere gelen misafirlere "Hoş geldiniz" demek için uçurtmalarla görsel şölen düzenlediklerini belirtti.
Dünya çapında birçok etkinliğe katıldıklarını aktaran Ergün, "Türk Uçurtma Takımı olarak, İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz hocam ile uluslararası uçurtma festivallerde, dünya çapında bütün etkinlik, turnuva ve gösterilere katılıp Türk Bayraklı uçurtmamızla Türkiye'yi temsil ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ergün, Hz. Mevlana için düzenlenen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Hz. Mevlana'ya KARŞI üzerimize düşen bir görev olarak 800 yıllık Kültür Mirası Zazadin Hanı'nda uçurtmalarımızla gökyüzüne renk katmak istedik. Geleneksel olarak en eski oyuncak olan ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan olan uçurtma kültürünü yaymak istedik. Türkiye çapında doğudan batıya, köylere ve okullara uçurtma göndererek uçurtma geleneğini yaymaya çalışıyoruz. Konya Uçurtma Kulübü olarak Türk Uçurtma Takımı ile Konya'da 2022 yılında Mayıs ayı gibi uluslararası boyutta büyük bir turnuva düzenleyip dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel uçurtmacıları Zazadin Hanı Kervansarayı'nda misafir edeceğiz."
Dünya çapında birçok etkinliğe katıldıklarını aktaran Ergün, "Türk Uçurtma Takımı olarak, İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz hocam ile uluslararası uçurtma festivallerde, dünya çapında bütün etkinlik, turnuva ve gösterilere katılıp Türk Bayraklı uçurtmamızla Türkiye'yi temsil ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ergün, Hz. Mevlana için düzenlenen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Hz. Mevlana'ya KARŞI üzerimize düşen bir görev olarak 800 yıllık Kültür Mirası Zazadin Hanı'nda uçurtmalarımızla gökyüzüne renk katmak istedik. Geleneksel olarak en eski oyuncak olan ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan olan uçurtma kültürünü yaymak istedik. Türkiye çapında doğudan batıya, köylere ve okullara uçurtma göndererek uçurtma geleneğini yaymaya çalışıyoruz. Konya Uçurtma Kulübü olarak Türk Uçurtma Takımı ile Konya'da 2022 yılında Mayıs ayı gibi uluslararası boyutta büyük bir turnuva düzenleyip dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel uçurtmacıları Zazadin Hanı Kervansarayı'nda misafir edeceğiz."Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
2
❤️
0
😊
6
😡
3
👎
5
😂
1
😢
0
😲
0
Toplam 17 tepki
???
Yorum Yap
Bakan Fidan'dan 16. Büyükelçiler Konferansı paylaşımı
Ana su isale hattı patladı, asfalt çöktü
Yolda milyonluk altın bulan çocuklardan örnek davranış
Trafikte suikast! 1 kişi öldü: 4 ilde 9 kişi gözaltına alındı
Konya'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Hamas: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurması İsrail'in uzun siciline işlenen yeni bir suç
Kız arkadaşı tarafından çalılıkların arasında ölü bulundu
Konya'da park halindeki otomobilde yangın çıktı
Konya’da 3 katlı binada yangın
Konya'da "Birlikte Gülen Çiftler Daha Uzun Yaşar" semineri düzenlendi
Bakan Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girecek adaylara başarılar diledi
Soykırımcı İsrail'den, Batı Şeria'da taş atan Filistinlileri öldürme emri