Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da herkese ilham oluyor! Özel bireylerin hayatlarına dokunuyor...

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri uygulamalı ders için DOSD Meram’ı ziyaret etti. Yöneticileri ve hocalarından merkezin eğitim sistemi ve fiziki altyapısı hakkında bilgi alan geleceğin özel öğretim öğretmenleri, DOSD Meram’a hayran kaldılar.

Konya’da herkese  ilham oluyor! Özel bireylerin hayatlarına dokunuyor...
Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram, geleceğin özel eğitim öğretmenlerine ilham kaynağı oldu.

ÖĞRENCİLER DOSD MERAM’A HAYRAN KALDI
Derslerine DOSD Meram’da giren Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri, ders bitiminde merkezin fiziki yapısını ve eğitim sistemini de inceleme fırsatı buldular. Merkeze hayran kalan geleceğin özel eğitim öğretmenleri, down sendromlu bireylerin hayatlarına dokunan DOSD Meram’ın eğitim modeline katkı veren hocaları NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Süleyman Arslantaş ve Dr. Fatih Koçak eşliğinde eğitim alanlarını gezdiler. Merak ettikleri konular hakkında da sorular sorarak bilgi alan öğrenciler merkeze duydukları hayranlığı ifade ettiler. Öğretim Üyeleri Arslantaş ve Koçak, bölüm eğitimlerinin bir kısmını DOSD Meram’da gerçekleştirerek özel eğitim öğrencilere mesleklerinin detayları hakkında ayrıntılı bilgi verildiğini kaydettiler.

“BU KADAR GÜZEL BİR MERKEZ OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM”
NEÜ Özel Eğitim Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Hatice Kübra Uçalmaz, ziyaretten önce merkezi çok merak ettiğini ancak bu kadar iyi ve güzel olabileceğini hiç düşünmediğini ifade etti. DOSD Meram’ın normal bir rehabilitasyon merkezinden çok farklı olduğunu ifade eden Uçalmaz, “Burada öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceğini ve yaşam becerilerine sunacağı katkıyı yakından gördüm. Onların sosyal becerilerini artıracak, günlük yaşantısını kolaylaştıracak eğitimleri görmekten büyük mutluluk duydum” diye konuştu.

“DOWN SENDROMLULARIN BÖYLE BİR YERDE EĞİTİM ALMASI BİZLERİ DE ONORE ETTİ”
Okulun imkanlarını çok beğendiğini belirten Ruşhad Gezici de, DOSD Meram’da çok farklı bir ortam hissettiklerini söyleyerek bu imkanı sağladıkları için hocalarına teşekkür etti. Merkezde pek çok şeyin kendisini etkilediğini kaydeden öğrencilerden Orhan Oğuzhan Aydoğan da, Meram Belediyesinin böyle güzel bir çalışmaya imza atmış olmasının kendilerini de onore ettiğine vurgu yaptı. Engelli bireylerin böyle bir ortamda ve böylesi güzel bir eğitim almasının hem kendileri, hem engelliler hem de engelli aileleri için önemine değinen Aydoğan, “Böyle bir yatırımın kazandırdıklarından dolayı Meram Belediyesine teşekkür ediyorum” diye  konuştu.(Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English