Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da halk eğitim merkezinde depremzedeler için çadır üretiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Meram Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için hazırladıkları kıyafetler ve uyku tulumlarının ardından şimdi de çadır üretimi için mesai yapıyor.

Konya’da halk eğitim merkezinde depremzedeler için çadır üretiliyor
Merkezdeki usta öğreticiler ve kursiyerler, deprem bölgesindeki öncelikli ihtiyaçları dikkate alarak üretimlerine devam ediyor.

Kursiyerler, depremzedeler için eşofman takımı, ayakkabı, uyku tulumu gibi giyim malzemelerinin yanında çadır imalatı da yapıyor.
Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Şentürk, depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatlarıyla üretime başladıklarını söyledi.

Üretime usta öğreticiler ve kursiyerlerle özveriyle devam ettiklerini vurgulayan Şentürk, "65 çadırımızın taşıyıcı iskelet kısmı hazırlandı. Günlük 5 çadır üretiyoruz, her geçen gün üretim kapasitemizi artırıyoruz. Bazı eksikliklerimiz var, bunlar tamamlandıktan sonra günlük çadır üretim sayımız 10'a yükselecek." diye konuştu.

Şentürk, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilme adına çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.
"Ekip, mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyor"

Merkezde görev yapan usta öğretici Salih Küçükkıvanç da çadırların Kızılay ve AFAD'ın belirlediği tekniklere uygun şekilde üretildiğine dikkati çekti.

Küçükkıvanç, depremzedelerin yaşadığı felakete karşı onlara bir nebze destek olabilmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"15 kişiden oluşan ekip kumaş kaynağı, dikiş ve demir kaynağı atölyelerinde çalışıyor. Burada önceki üretimlerimizde mesailerimize dikkat ediyorduk ama şu an buradaki ekip mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyor. Bazen burada da kalıyoruz, yetiştirmek için uğraşıyoruz. Sadece çadır konusunda değil, ihtiyaç duydukları bazı giyim eşyalarını da üreterek onlara gönderiyoruz."
Gönüllü kursiyer Sümeyye Dedecik de deprem öncesinde merkezdeki ayakkabı kursunda çalıştığını, çadır yapımında gönüllü görev aldığını anlattı.

Dedecik, depremzede aileler için elinden gelen yardımı yapmaya çalıştığını belirterek, "Gönüllü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böyle bir projede yer aldığım için çok gururluyum ama keşke yer almak zorunda kalmasaydım, böyle bir felaket yaşanmasaydı." ifadesini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English