Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi teknisyeni Faruk Dinçsoy, görev başında geçirdiği kalp krizi sonrası mesai arkadaşlarının hızlı müdahalesiyle hayata tutundu.
Hastanede 23 yıldır anjiyo teknisyeni olarak çalışan 54 yaşındaki Faruk Dinçsoy, sabah saatlerinde anjiyo işlemi için laboratuvarda hazırlık yaparken göğsünde ağrı hissetti.
Aynı anjiyo laboratuvarında mesai arkadaşları tarafından yapılan hızlı tetkik sonrası kalp krizi geçirdiği anlaşılan Dinçsoy, yapılan müdahaleyle rahat nefes aldı.
Başkası için hazırlık yaparken kendisi operasyona alındı
Dinçsoy, sabah saatlerinde göğsünde yoğun ağrı hissettiğini söyledi. Bu sırada bir hastanın anjiyo işlemlerine başlamak üzere olduğunu anlatan Dinçsoy, "Elim, ayağım boşalır gibi oldu. 'Ben yapamayacağım.' dedim. Sağ olsun doktor arkadaşlarımız hızla EKG çekti. 'Hemen anjiyo yapmamız lazım.' dediler. Kalp krizi geçiriyormuşum. Anjiyoya girdik, koldan yapıldı. Tüm damarlarda bazı problemler vardı ama sağ ve orta damarda ciddi tıkanıklık vardı, iki stent takıldı." diye konuştu.
Dinçsoy, binlerce vakaya girmiş biri olarak belirtileri hemen anladığını belirterek, "23 yıldır anjiyodayım, 6-7 bin vakaya girdik. Belirtileri görünce kalp krizi geçirdiğimi anladım. Normal bir ağrı değildi. Hastanede olmak büyük şans. Anjiyo laboratuvarının içindeydik. Öncesinde herhangi bir kalp rahatsızlığım yoktu." dedi.
"10 dakika içinde yan laboratuvarda müdahale ettik"
Ekibiyle operasyonu gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çelik ise hızlı müdahalenin önemine dikkati çekti.
İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "Faruk ağabey göğüs ağrısı yaşadığını söyledi. Bu olaylar başımıza sık geldiği için hızlı değerlendirme yaptık. Yıllardır anjiyoda çalışan Dinçsoy'un kalp krizi geçirdiğini tespit ettik. 10 dakika içinde yan laboratuvarda müdahale ettik. Anjiyo yaptık ve iki damarında ciddi daralma vardı, iki stent yerleştirdik. Daha önce bilinen bir kalp rahatsızlığı bulunmuyordu. Yoğun sigara kullanıyordu. Erken müdahale çok önemliydi. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Bundan sonra ilaçlarını düzenli kullanacak ve sigarayı bırakacak."

Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
evet şu varki bu hastanlerde görev alan tüm dr hocalarımıza hemşirelerimize temizlikçilerine bakıcılarına tüm görev yapan personel çalışanlarımıza onların hakkını ödeyemeyiz iyi ki varsınız Allah sizden razı olsun inşallah göreviniz zor işiniz zor Rabbim ayağınıza taş değdirmesin sağlık sıhhat huzur mutluluk birlik beraberlik eylesin ve sizleri Allah ailenizden ayırmasın tüm kalbimle selam
Geçmiş olsun..
Konya kalp krizi müdahalede zayıf. En iyisi aksaray Eskil anında profesyonel müdahale
Tamam bundan sonra kalp krizi geçirdiğimiz de eskile gelelim ama yetişemez ölürsek günahı sana.
Yorum Yap
Kadın bakır ustası erkeklere taş çıkartıyor
Soğuk havaya dikkat! Kalp krizi riskini artırıyor’
TOKİ başvuruları ne zaman sona eriyor? Aynı evden iki kişi başvurabiliyor mu? İşte tüm detaylar...
TİGEM, 1200 küçükbaş hayvan satacak
Bütçe maratonu başlıyor: Genel Kurul 14 gün kesintisiz mesai yapacak
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel faaliyetleri başladı
Konya’da yüksek kesimlerde kar başladı: AKOM’dan sürücülere uyarı
İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kablan, silah kazasında hayatını kaybetti
Dünya Kupası'ndaki maç programımız belli oldu
Konya'nın bu ilçesinde kar yağışı başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
Haber Ara