DOLAR : 42,84₺
EURO : 50,10₺
STERLİN : 57,36₺
GRAM : 6.011,10₺
ÇEYREK : 9.877,25₺
CUMHURİYET : 39.190,55₺
Güncel

Konya'da gençler ecdadın izinde! 86 bin öğrenci tarihe yolculuk yapıyor

Eklenme: 06.12.2023 - 13:23

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen günübirlik İstanbul gezilerine, bu yıl yaklaşık 86 bin öğrenci katıldı.

Konya'da gençler ecdadın izinde! 86 bin öğrenci tarihe yolculuk yapıyor
Reklam alanı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” sloganıyla düzenledikleri İstanbul tarih gezileriyle Konyalı öğrencilerin tarihi ve kültürel mirasımızı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Bu tür projelerin gençlerde kültürel birikimin artırmasına ve milli değerlere daha fazla sahip çıkmasına katkı sağladığını kaydeden Başkan Altay, “Topkapı Sarayı, Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii gibi tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan mekanları gezen öğrencilerimiz, İstanbul'un tarihi atmosferini de soluma fırsatı buldu. Projemize ilginin her geçen yıl giderek artması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Geçtiğimiz yıl gezilere 60 bin öğrencimiz katılmıştı. Bu yıl da 31 ilçemizdeki 10, 11, 12 sınıflar, İl Müftülüğümüze bağlı kız ve erkek Kur’an kursları ile Bilgehane ve Lise Medeniyet Akademilerimizde eğitim gören toplam 85 bin 991 öğrencimiz ecdat yadigarı eserleri yakından gördü. 2024 yılında da öğrencilerimizi Darü’l-Mülk Konya’mızdan payitaht İstanbul’umuzla buluşturmaya devam edeceğiz. Gezilere katılan tüm gençlerimize, ailelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER PROJEDEN ÇOK MEMNUN

İstanbul’u yakından görmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, geziler ve tiyatro gösterileriyle dolu dolu güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

TARİHE YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Rehberler eşliğinde Konya’dan Yüksek Hızlı Tren’e binen öğrencilere yolculuk sırasında tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterileri sunuluyor. İstanbul’da; Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Eyüp Sultan, Gülhane Parkı gibi ecdat yadigarı mekanları ziyaret eden öğrenciler, katıldıkları boğaz turuyla da İstanbul’un güzelliklerine şahit oluyor.

(Yunus Köroğlu)

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 6
❤️ 1
😊 3
😡 8
👎 10
😂 1
😢 0
😲 0
Toplam 29 tepki

Yorum Yap