İsrail’in Filistinli esirlere yönelik “İdam Yasası” kararına tepkiler büyürken, İHH Konya Şubesi tüm Konyalıları 4 Nisan’da Mevlana Kültür Merkezi önünden hareket edecek “Gazze için Araç Konvoyu”na katılmaya çağırdı.
İsrail’in Filistinli esirlere yönelik “İdam Yasası”nı onayladığı yönündeki gelişmeler, kamuoyunda büyük tepki topladı. Kararın ardından İHH Konya Şubesi harekete geçerek, tüm vatandaşları protesto amacıyla düzenlenecek etkinliğe davet etti.
“Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır”
İHH Konya Şubesi, alınan kararın insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayarak, “Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır” çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, Filistinli esirlerin hayatını hedef alan bu kararın vicdanları yaraladığı ifade edildi.
Mescid-i Aksa vurgusu
Açıklamada ayrıca, Mescid-i Aksa çevresinde yaşanan gelişmelere de dikkat çekildi. 30 günü aşkın süredir ibadete kapalı olduğu belirtilen kutsal mekânın durumunun, kamuoyunda derin üzüntüye neden olduğu ifade edildi.
Konya’da “Gazze İçin Araç Konvoyu” düzenlenecek
İHH Konya Şubesi tarafından organize edilen “Gazze için Araç Konvoyu”, 4 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında vatandaşlar, araçlarını Filistin ve Türk bayraklarıyla donatarak bir araya gelecek.
Konvoy, Mevlana Kültür Merkezi önünden saat 21.00’de hareket edecek. Organizasyonun, şehir genelinde güçlü bir farkındalık oluşturması hedefleniyor.
Tüm Konyalılara katılım çağrısı
İHH yetkilileri, etkinliğin sadece bir konvoy olmadığını vurgulayarak, “Esirlerin sesi olmak ve Mescid-i Aksa’nın yalnız olmadığını göstermek için meydanlardayız” açıklamasında bulundu.
Konya halkı, bu çağrı doğrultusunda araçlarıyla konvoya katılmaya davet edildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
İhh bu bakin mavi Marmarada olduğu gibi yarı yolda bırakmasın dikkat edin
Emojilere bakınca anladım ki içimizde bu konvoya organizasyona kızanlar ve tersine tepki verenler olmuş meğerse içimizde ne kadar İsrail hayranı varmış Yazıklar olsun Filistin'de çocuklar kadınlar İsrail bombalarıyla ölüyor zulme uğruyor demek ki çevremizdeki bizden gözükenlerin aslında bizden olmadığı anlaşılıyor
Yorum Yap
Kanada, İsrail Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağıracak
Seyir halindeyken kalp krizi geçiren sürücü hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Başbakanı İdris'i kabul etti
Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aramızda çok iyi bir ilişki var
Ayrıldığı erkek arkadaşı evi bastı, kadın alt katın balkonuna atladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
Ziraat Türkiye Kupası Final maç bileti dolandırıcılığı! Aman dikkat
Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Eski futbolcu Ümit Karan hakkında iddianame hazırlandı: 12,5 yıl hapis istemi
Konyaspor kafilesi Antalya'ya vardı
Konya'daki cezaevinden kaçan 3 hükümlü Kütahya'da yakalandı
Konya'nın o ilçesinde sağanak sele dönüştü