Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi" başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) iş birliğinde düzenlenen "Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi" gerçekleştirildi.

Konya’da “Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi“ başladı
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrenin açılışında, herkesin evrende ne olduğunu, çevreyi, bireyi anlaması gerektiğini söyledi. 
Şeker, "Yunus Emre, 'İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.' demiştir. Bizlerin önce kendi temel özelliklerimizi bilmek, çevremizdeki ilişkilerimizi, çevreye karşı, diğer canlılara karşı sorumluluğumuzu bilmek ayrı önem arz ediyor." dedi.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ise yüksek öğretimin en önemli konularından birinin sürdürülebilirlik olduğunu belirterek, "İnsanoğlunun imar etmekle yükümlü olduğu doğaya karşı çok tahripkar bir davranış içinde olduğunu biliyoruz. Ekolojik krizlerle karşı karşıyayız. Bunun çözümü için de artık tek bir alandan değil de tüm disiplinlerin ortak yaklaşımıyla ancak çözülebileceği ortada. Sorun küresel, çözüm de küresel olmalı. Doğayı koruyabilmek, gelecek nesillere bu emaneti devredebilmek için ciddi bir iş birliği gerekiyor." diye konuştu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreteri Şule Ürün, UNESCO'nun 75 yılı aşkın süredir üye devletlerle iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü, aynı zamanda da bilimi himayesine alan tek Birleşmiş Milletler kurulu olduğunu söyledi.

Ürün, "UNESCO'nun 5 sektörde çalışma alanı bulunmaktadır. Bunlar, eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültür ve iletişim sektörleridir. 40. UNESCO Genel Konferansı'nda 2022 Uluslararası Temel Bilimler Yılı olarak deklare edilmiştir." ifadesini kullandı.

"Üniversite olarak bilim ve sanata çok önem veriyoruz"
SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite olarak bilim ve sanata çok önem verdiklerini kaydetti.

Bu gayretin en güzel göstergelerinden birinin, bilimsel araştırma projelerinde öğrencilerin, akademisyenlerin çalışmalarına, projelerine verdiği destek olduğunu anlatan Aksoy, "Bu çalışmalarda hiçbir bürokratik engeli ortaya koymadan ve bütün projelerin daha hızlı şekilde gerçekleşmesi için gayret ediyoruz. Bu kapsamda bilimsel araştırma projelerine geçen sene 21 milyon liralık kaynak aktardık. Bu sene ise sene sonunda ulaşacak ayırdığımız ve harcadığımız toplam kaynak 30 milyon lirayı bulacaktır." diye konuştu.

Kongrenin düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Ülkü Sayın da iki gün sürecek kongrede bilim insanlarının eğitim semineri vereceğini belirterek, öğrencilerin poster ve stant sunumları yapacağını, Temel Bilimlerin "resmet", "tınıyı dinle", "dokun", "hisset", "gör", "tadını al" eylemleriyle anlatmayı hedefleyen müzik, resim, tiyatro, film gösterimlerinin de olacağını dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Hazret Adem as ile Hazreti Muhammed'e as nasıl ilim bilim teknoloji verildi yüklendi. Araştıran çok şeyi bilir evel Allah cc. Oku - İslam - Besmele- İnsanlar bize başlangıç ip uçları veriyor. Amerika 'da binlerce Müslüman ilim bilim teknoloji adamları tutsak esir. Neden ? Çünkü ilim bilim teknoloji bilim yitik malımız. Bizden çok şey çaldılar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English