Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da düzenlenen platform Türk devletlerinin sağlık turizmine katkı sağlayacak!

Türkiye'nin önderliğinde, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan ile kurulan Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu, Orta Asya'daki sağlık turizmine katkı verecek.

Konya’da düzenlenen platform Türk devletlerinin sağlık turizmine katkı sağlayacak!
Konya'da düzenlenen 12. Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi için kente gelen Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Kongrede, Türkiye'nin önderliğinde, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan ile Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu'nu kurduklarını ifade eden Demirdöver, platformu kurmak için yaklaşık 6 aydır çalıştıklarını belirtti.

Platformun temel amacının, plastik cerrahi alanında daha ileriye gitmek olduğunu anlatan Demirdöver, "Plastik cerrahi konusunda, bilimsel içerik ön planda olacak şekilde karşılıklı değişim programları oluşturacağız." diye konuştu.

Demirdöver, Türkiye'nin plastik cerrahi alanında, sadece bulunduğu coğrafyanın değil, Avrupa ve ABD'nin de çok ilerisinde olduğunu kaydetti.

Ülke olarak, bunun en büyük avantajını sağlık turizminde yaşadıklarına işaret eden Demirdöver, "Orta Asya'daki Türk devletlerinde plastik cerrahi bu kadar iyi konumda değil. Biz, bilgi birikimimizi ve deneyimimizi onlarla paylaşıp, oralardaki eğitim kalitesini standardize etmek ve daha iyiye taşımak için bu platformu kurduk." ifadelerini kullandı.

Demirdöver, platformdaki ülkelerin ortak toplantılar düzenleyeceğini, fikir alışverişinin yanında karşılıklı değişim programlarıyla öğrenilen eğitimleri birbirlerine aktaracaklarını dile getirdi.

"Yanlış uygulamalar halk sağlığını tehdit ediyor"
Platformla yanlış cerrahi operasyonların da önüne geçileceğini vurgulayan Demirdöver, şöyle devam etti:
"Plastik cerrahinin bu ülkelerde çok iyi şekilde yapılanmamış olması, hastaların kendilerini plastik cerrah gibi tanıtan kişiler tarafından ameliyat edilmesiyle sonuçlanıyor. Bunun da önüne geçmek için, onların eğitim seviyelerini yükseltmeye ve daha iyi, daha başarılı işlere imza atabilmelerini sağlamaya çalışacağız. Maalesef ülkemizde de merdiven altı uygulamalar çok fazla yapılıyor. Çünkü estetiğe büyük bir talep var. Bu halkımız için ciddi bir problem ve halk sağlığını büyük bir oranda tehdit ediyor."

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English