Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da düzenlenen Mahmut Demir Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Konya'da organize edilen Mahmut Demir Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Konya’da düzenlenen Mahmut Demir Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı

Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile eski milli sporcu Mahmut Demir katıldı.


Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, yaşayan değerlere sahip çıkmak amacıyla Türkiye şampiyonalarının gerçekleştirildiği ilde varsa o ilin şampiyonu yoksa Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarından birinin ismini verme kararı aldıklarını belirtti.


Son iki yıldır bu geleneği sürdürdüklerini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:


"Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçekleştirilecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ülkemiz için, Türk sporu ve güreşi için çok önemli bir şampiyona olacak. Olimpiyat oyunlarında 2021 yılında alınmayan altın madalyaları Türk güreşi olarak tekrar almak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu şampiyonanın bu tarihte olmasının nedeni 12-18 şubat tarihleri arasında Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın Romanya'da başlayacak olmasıdır. Bu Türkiye şampiyonalarını aradan çıkartıp Avrupa şampiyonalarında tekrar tarih yazmaya devam edeceğiz. Avrupa şampiyonalarında 2022 ve 2023'te 17 madalyaya ulaşmış, 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya almış bir federasyonuz. Takım halinde 2023 yılında grekoromen güreşte Avrupa şampiyonu olmuş, serbestte ikinci olmuş bir Türk güreşinden bahsediyoruz. Kutlu yürüyüşümüze, başarıdan başarıya koşmaya devam edeceğiz."
Güreş sporunun Türk örf ve geleneğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Vahdettin Özkan ise "Kulüplerimizle beraber, belediyelerimizin ve kamunun da bu işe çok daha müdahil olması ayrı bir kıymet ifade ediyor. Federasyonumuzu tebrik ediyorum, milletimizin hissiyatına tercüman olarak Türk bayrağını uluslararası arenada dalgalandıran milli sporcularımız adına şampiyonanın düzenlenmiş olmasının ayrı bir kıymeti olduğunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.


Adının verildiği bir şampiyona görmüş olmanın kendisini gururlandırdığını ifade eden Mahmut Demir de bundan dolayı Eroğlu'na teşekkür etti.


Şampiyonanın ikinci gününde 57, 65 ve 74 kiloda müsabakalar gerçekleştirildi.


30 ilden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyona, 3 Aralık Pazar günü sona erecek.

 


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English