DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konya’da çöpte bulunan bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklama

Eklenme: 13.11.2024 - 16:11 Güncelleme: 13.11.2024 - 16:43

Konya’da sokak üzerindeki bir çöp konteynerinde yeni doğmuş bir kız bebek bulundu. Sağlık ekiplerine teslim edilen bebek hastaneye kaldırılırken, yoğun bakım uzmanı Doç. Dr. Beyza Özcan'dan bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.

Konya’da çöpte bulunan bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklama
Reklam alanı

Olay, sabah saatlerinde merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesi Etem Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde oturan mahalle sakinleri çöp atmak için evlerinden çıktığında çöp konteyneri içerisinden bebek sesi duydu.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen terk edilmiş bebek olduğu ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. O sırada mahalle sakinleri çöpteki kız bebeği çıkardı.

 

Olay yerine gelen sağlık görevlilerine teslim edilen bebek, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Konya Şehir Hastanesine götürüldü.

 

Tedavi altına alınan bebeğin sabah erken saatlerde doğmuş olduğu belirlendi. Polis ekipleri, bebeği bırakanların yakalanması için çalışma başlattı.

 

DOKTORDAN BEBEĞİN SON SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Beyza Özcan, bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Özcan, ebeğin tahlillerinin şu an iyi olduğunu, oksijen desteğine ihtiyacının olmadığını ve genel durumunun daha iyiye gittiğini aktardı.

 

Ayrıca Özcan, bebeğin geç bulunsa daha kötü şartlarda olacağını vurguladı.

 

Öte yandan 36-37 haftalık erken doğum olduğu öğrenilen bebek, bir kaç gün gözetim altında kalacak.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 18
👎 0
😂 0
😢 5
😲 4
Toplam 27 tepki

Yorumlar

  • Gurel 395 gün önce

    Iyiki kedi köpek falan ısirmamis

    • Nihat 395 gün önce

      Ne ısırması yemediğine şükretmek lazım

  • İsmin önemi yok 395 gün önce

    En acil şekilde bulunsun o kansız kadın ve o erkek bir organlarına sahip çıkamadıkları için çocuğu olması için her şeyi yapan insanlar yüzlerine tükürsün adalet anca böyle sağlanır.

  • Gezgin 395 gün önce

    Eskiden cami bahçesine bırakıyorlardı belki vatana millete hayırlı olur diye şimdilerde adamlar caminin yolunu bile bilmiyorlar

Yorum Yap