Konya'da çöken 4 katlı binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 17 saattir aralıksız devam ediyor. Enkaz altında kalan 5 kişiden 3'ü sağ olarak kurtarılırken 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Konya'da dün akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bina çöktü.
Binanın enkazında 5 kişinin kaldığının bildirilmesi üzerine adrese kısa sürede çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.
Polis ekipleri bina etrafında güvenlik önlemi alırken, kurtarma ekipleri de enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.
ENKAZDAN 3 KİŞİ SAĞ ÇIKARTILDI
Çalışmalar devam ettiği sırada yapılan tespitlerde 3 kişiye canlı ulaşıldı.Enkaz üzerindeki kurtarma ekipleri, koridor oluşturarak enkazdan 3 kişiyi sedyeyle çıkardı.
Sağ olarak kurtarılan 3 kişi, daha sonra olay yerinde bekleyen ambulanslarla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.
Enkaz altındaki çalışmalar devam ederken, 2 kişinin daha enkaz altında olduğu değerlendiriliyordu.
1 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Enkaz altında olan 2 kişiden birine daha ulaşıldı.
Ulaşılan kişiyi çıkarmak için çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken acı haber geldi.Enkazda ulaşılan kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.(Yunus Köroğlu)
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.