Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar ile Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" programı yapıldı

Konya'da "Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi İçin Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması Projesi" kapsamında "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar ile Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" eğitim programı düzenlendi.

Konya’da “Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar ile Özgürlük ve Güvenlik Hakkı“ programı yapıldı
Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyinin finans desteğiyle Türkiye Adalet Akademisi koordinesinde uygulamaya konulan proje, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda anlatıldı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, 2022'de çok sayıda eğitime imza attıklarını, 2023'te de bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Hedefin, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirebilmek olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

"Adalet Akademisi, hakim, savcı adaylarını eğitmek ve mesleğe hazırlamak noktasında mevcut bilgileri tamamlaması ve sürdürülebilir hale getirmesi amacıyla kurulmuş bir kurumdur. Faaliyetlerimizi yürütürken akademi olarak kaynak eserler de oluşturuyoruz. Şu an adaylarımız için oluşturduğumuz eğitim müfredatında yer alan 40 dersin kitap yazma işlemlerinde sona geldik. 30'un üzerinde ders kitabımız meslektaşlarımızın hizmetine sunuldu. Birbirinden kıymetli meslektaşımızın ortaya koyduğu birikimlerle genç meslektaşlarımıza, görevine yeni başlayan hakim ve savcılara destek sağlamayı düşünüyoruz."

Özdemir, yargı kararlarında gerekçelendirme çalışmasında da sona gelindiğini belirterek, "Özellikle ceza, hukuk ve idari yargı anlamında ilk derece mahkemeleri için bir karar yazma rehberi taslağı oluşturduk. Bunlar kesinleştiğinde siz meslektaşlarımızla paylaşılacak ve ilgili mevzuat altyapısı değiştirilerek UYAP'ta ve yönetmeliklerde bunlara ilişkin yasal dayanaklar oluşturularak bu tarz karar yazma yönünde adliyelerimizde yeni bir çığır açmış olacağız." ifadelerini kullandı.

1500 hakim ve savcının meslek içi eğitimden yararlanması hedefleniyor

Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkan Vekili Pınar Başpınar ise eğitim programının daha önce Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Mardin, Diyarbakır ve Van'da yaklaşık 1000 hakim ve savcıyla gerçekleştirildiğine değindi.

Başpınar, Türkiye Adalet Akademisi işbirliğindeki proje kapsamında martın ortasına kadar yaklaşık 1500 hakim ve savcının meslek içi eğitimden faydalanmasını hedeflediklerini vurguladı.
Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal da insanın, insan gibi yaşamasının temel alındığı haklarının başında özgürlük ve güvenliğin geldiğini söyledi.

Proje kapsamında "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar ile Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" başlıklarına dikkati çeken İnal, "Umarım bu eğitimimizde yapılacak paylaşımlardan hep birlikte istifade edeceğiz. Önümüzdeki dava ve soruşturmalarda adalet bağı temel beklentisinin bir an önce ve dosyaların usule uygun şekilde neticelenmesine yardımcı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 4
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English