Muhalefetin boykot çağrıları kapsamında TRT'yi tehdit eden senarist Ali Aydın'ın senaryosunu yazdığı 'Rumi' dizisi TRT'nin dijital platformu Tabii'den kaldırıldı.
TRT'de yayınlanan yapımlarda çalışan oyuncuların CHP'nin boykot çağrılarına destek vermesi tartışmalara neden oldu. Bu kapsamda Teşkilat dizisinin başrolü Aybüke Pusat'ın da Instagram hesabından boykot çağrısı yapmasıyla birlikte dizi ile ilişkisinin kesilmesi için talepler yükseldi.
SENARİSTTEN TRT'YE TEHDİT
Burada devreye giren yine TRT'de yayınlanan Mevlana dizisi 'Rumi'nin senaristi Ali Aydın kurumu tehdit etti.
Pusat'ın kovulması durumunda kendi eserinin de kaldırmakla tehdit eden Aydın, "Şayet Teşkilat dizisindeki oyuncunun demokratik hakkını görmezden gelip, kimi kiralıkların tehdidiyle işinden ederseniz Tabii'nin en çok izlenen işlerinden birini de kütüphanenizden kaldırmak zorunda kalırsınız. Hatırlatmış olayım." ifadelerini kullandı.
DİZİ PLATFORMDAN KALDIRILDI
Aydın'ın senaryosunu yazdığı Mevlana dizisi bu tehdidin ardından Tabii platformu kütüphanesinden kaldırıldı. Konuya ilişkin TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da bir paylaşım yaparak TRT'nin bu tehditlere geçit vermeyeceğini söyledi.
Sobacı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Yıllar önce gerçekleştirilen bir projede yer alan bu şahsın TRT ile hiçbir kurumsal bağı yoktur. Ancak, ülkemizin ekonomisini hedef alarak boykot çağrılarına alet olanlara da tehditle herkesi baskı altına alacağını sanan bu zehirli dile de TRT geçit vermemiştir; vermeyecektir."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Boylesi bir zihniyetin hz. Mevlanaya ait senaryo yazmasi cok aci
Ya devlet başa ya kuzgun leşe
Senaristi çıkartmakla olmaz o iş... O dizilerde gezicisi, kumarbazı esrar keşi cirit atıyor. İlk kültür bakanından beri \"bizimkiler bu işten anlamaz\" kafasından kurtulamadınız gitti. Kaddafinin bile iki tane adam gibi film yapımcılığı var.
Yazıklar olsun Mevlana gibi bir dizinin senaristliğini kimlere emanet etmişiz.
Bence TRT doğru olanı yaptı çünkü yaptıkları boykot ülkeye zarar vermek için yapılıyor bu ülkeye zarar vermek isteyenlerin ülkemde yeri olmamalı teşekkürler
Böyle solcu birine niye senaryo yazdırırsınız anlamış değilim
Devlete Baş Kaldıranın Böyle Bir Bir Başı Kesilsin !!!!
Tebrikler TRT Devamlı yayın politikasınızı, bu yönde revize edin, milli olun, millet olarak destekleyelim.
Devlete başkaldıran müptezellere acımayın...
o elestirdigin kisilerde türk ama her türk müslu¨man degil vatan sever degil. Ne mutlu müslümanim diyene, müslüman olupda bunlardan daha cok Türkiyeyi seven arap, pakistanli, afrikali insan cok
Ne mutlu Türk\'üm diyene.
Yorum Yap
Dünyadaki milyarderlerin serveti 16 trilyon dolara yaklaştı
Visa, Suriye'de faaliyetlere başlayacak
Konya’da hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunan dolandırıcılık zanlısı Muş’ta yakalandı
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi: İki katını aşamayacak
Ankara'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus töreni yapıldı
Vergi düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor
Bakan Uraloğlu: Tayland ile denizcilik anlaşmasını en kısa sürede imzalamak istiyoruz
PFDK cezaları açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan madalya kazanan sporcuları kabul etti
2026 FIFA Dünya Kupası kura çekimi yarın yapılacak
Snapchat'e erişim engeli getirildi
Haber Ara