Konya'nın Selçuklu ve Karatay ilçelerinde, Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programlar, vatandaşları bir araya getirdi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kandil gecesinin manevi atmosferinde vatandaşlarla birlikte oldular.
Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Konya'da coşkuyla idrak edildi. Camilerde toplanan Müslümanlar, namazlarını kılıp dua ettiler.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Berat Kandili dolayısıyla Hatice Hatun Camii’nde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi.Başkan Pekyatırmacı, namazın ardından vatandaşlarla sohbet ederek kandillerini tebrik etti. Kendisine AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı da eşlik etti.
Başkan Pekyatırmacı, Berat Kandili'nin mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan özel bir gece olduğunu belirterek, “Bu geceyi hemşehrilerimizle birlikte ihya etmenin mutluluğunu yaşadık. Rabbim bu gece vesilesi ile yaptığımız ibadetleri ve duaları kabul etsin. Ülkemize ve İslam alemine birlik ve dirlik versin ve bizleri ramazana eriştirsin inşallah” dedi.
Karatay Belediyesi’nden Salep İkramı
Karatay Belediyesi ise Berat Kandili vesilesiyle Sultan Selim Camii’nde vatandaşlara salep ikramında bulundu. Namaz sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kandil'in sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı zaman dilimlerinden biri olduğunu söyledi. "Hemşehrilerimizle kandil coşkusunu hep birlikte paylaştık" diyerek, vatandaşların bu anlamlı günde kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Başkan Kılca’ya AK Parti İlçe Başkanı Akif Demirci ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Kılca, “Berat Kandili, affın, arınmanın ve duaların kabul olduğu müstesna gecelerdendir. Bu geceyi, vatandaşlarımızla birlikte olmak ve kandil coşkusunu paylaşmak için değerlendirdik. Hayır dualarına ortak olmak bizim için çok kıymetli. Karatay Belediyesi olarak, böyle özel günlerde hemşehrilerimizle birlikte olmayı önemsiyoruz ve bu tür programlarla onlarla manevi iklimi paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
SAHNELER YINE AYNI
Yorum Yap
Mevlana Müzesi'nde "Şebiarus" yoğunluğu yaşanıyor
Kabine yarın toplanıyor: Gündemdeki başlıklar neler?
Karlı dağların gölgesinde 20 derecelik sıcak havada deniz keyfi yaptılar
İçişleri Bakanlığından "Ben Yeşil" açıklaması
Hamas, Kassam Tugayları komutanlarından Saad'ın İsrail saldırısında öldüğünü doğruladı
Konya'da 1 kişi vuruldu! Şüpheli yakalandı
Hakem karnesi nasıl?
‘Eşime neden baktın’ dediği kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Konya'da 4 tır birbirine girdi! 1 ölü, 2 yaralı
Fenerbahçe ile Konyaspor 49. randevuda: Rekabette sayılar ne diyor?
Anadolu Kartalı İstanbul semalarında
Atık malzemeleri enstrümana dönüştüren öğretmen, öğrencilere çevre bilincini aşılıyor