Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "Arkeoloji Kampı" başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca "7. Tematik Kış Kampları" kapsamında Konya'da düzenlenen Arkeoloji Kampı başladı.

Konya’da “Arkeoloji Kampı“ başladı
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuk Üniversitesi Kampüsü, Alaaddin Yurt Müdürlüğünde düzenlenen programda, 7. Tematik Kış Kampları'nın, KYK koordinesinde Bakanlığın yurtlarında kalan öğrencilerin katılımıyla başladığını ve 3 Şubat'a kadar süreceğini söyledi.
Kampların, 15 ilde 15 farklı temada gerçekleştirileceğini belirten Şahin, "Konya'mızın ev sahipliğinde birçok etkinliğin gerçekleştirileceği ve öğrencilerimizin alanında uzman akademisyen ve örnek isimlerle bir arada olma imkanını da bulacağı 'Arkeoloji' temalı kış kampına 81 ilden 112 üniversiteli gencimiz katılım sağladı." dedi.

Şahin, düzenlenen kış kamplarıyla farklı şehirlerde üniversite hayatına devam eden ve GSB yurtlarında kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını olumlu etkinliklerle değerlendirebileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Gençlerin, alanlarında uzman akademisyen, sanatçı, tarihçi, edebiyatçı ve üst düzey bürokratlarla bir araya gelerek onların tecrübelerinden istifade etmeleri, farklı illerden gelen gençlerin arasında kardeşlik ve gönül bağlarının geliştirilmesi, kampa ev sahipliği yapan şehrin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını ziyaret ederek bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir."

Konya'nın Arkeoloji Müzesi haricinde müzeler anlamında şanslı bir kent olduğunu ifade eden Şahin, gençlerin Konya'dan birçok alanda bilgi ve birikimle ayrılacağını kaydetti.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da geleneksel "Tematik Kış Kampları"nın, öğrencilerin yeni bilgiler edinmesi açısından çok kıymetli olduğunu belirtti.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, öğrencilerin farklı bakış açısıyla bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı da bulacağını anımsattı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rüveyda Çiftçi ise kamplara katılan öğrencilere eğlenceli zaman geçirmeleri temennisinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English