İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ana okulu ve kreşlerden oluşan idareci ve hocalar, Mobilyacılar Odası öncülüğünde kurulan Avuncuk Ahşap Oyuncak Merkezi’ni ziyaret etti.
Reklam alanı
Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim merkezinde üretilen ahşap oyuncakları Meram Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Koca, İl Şube Müdürü Davut Kaya, Karatay İlçe Şube Müdürü Abdullah Cem Üresin, Meram İlçe Şube Müdürü Ahmet Kocagöz, Selçuklu İlçe Şube Müdürü Mümin Bulut Konya merkezde faaliyette bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ana okulu ve kreşlerden oluşan yaklaşık (150) idareci ve hocalar, iki gün boyunca Avuncuk Ahşap oyuncak merkezini ziyaret etti.

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Tanıdım toplantısında yaptığı konuşmada Avuncuk, ismiyle başlatılan ahşap oyuncak markasını Türkiye’ye duyurarak bir marka haline getireceklerinin altını çizdi. Günbaş, okul yöneticilerimiz “Avuncuk oyuncakların üretim aşaması, şhowroom bölümünü, yeni faaliyete başlayacağımız ana okulu ve kreşlerdeki öğrencilerin kendi oyuncaklarını yapabilecekleri eğitim merkezini de görme fırsatları bulmuşlardır” dedi.
Başkan Günbaş; Mobilyacılar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada, Avuncuk ahşap oyuncak ürünlerini, markanın kuruluş aşaması ve günümüze kadar gelinen aşamaları anlattı. Toplantı da slayt gösterisiyle de oyuncak modelleri tanıtıldı.

Günbaş, konuşmasında “Okullara alınacak oyuncaklarda kurumumuza öncelik vermeli. bizden fiyat ve ürün bilgisi almadan karar vermemelerinin altını çizerek, odamız bünyesinde faaliyet gösteren bu üretim tesisimizde kar amacının olmadığı, iş ve meslek öğrenmek isteyen kursiyerler tarafından yapıldığı bir nevi sosyal sorumluluk projesidir” dedi.
“Avuncuk” adıyla marka tescilini aldıklarını ve üretilen oyuncakların çocuk sağlığı açısından önemli olduğuna değinen Günbaş, “Türkiye’de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alan tek meslek odasıyız. Üretmiş olduğumuz ahşap ürünlerde çocuk sağlığına uygun tamamı belgeli malzeme ve boya kullanılmıştır” diye konuştu.
Günbaş, Okul idarecilerinin üretim merkezinden ham yada boyalı olarak oyuncak ürünleri tedarik edebileceklerini de belirtti.
Başkan Mehmet Günbaş, üretilen Ahşap oyuncakların gelişmekte olan çocukların renk ve şekilleri öğreneceğini, el becerilerini ve zekalarını geliştireceğini söyleyerek, “Bu gibi atölyelere yapılan gezilerde çocukların yaşayarak öğrenmeleri ve çocukların yaşayarak öğrendikleri bilgileri daha kalıcı olmasını sağladığı gibi Alan gezileri okul öncesi eğitimde oldukça başarılı öğretim metodudur, olduğunu söyledi.

Ziyaretler sonrası atölyeler ve ahşap oyuncakları inceleyen heyete Başkan Günbaş günün anısına Ahşap hediyeler taktim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi. Bu toplantının oluşmasına vesile olan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’e ve şube müdürleğine, ilçe müdürlerine teşekkür eden Başkan Günbaş, iş birliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: Haber Merkezi
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
0
❤️
0
😊
0
😡
0
👎
0
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 0 tepki
Workshop ne demektir? Türkçe midir? Sokaktan geçen 10 kişiye soralım kaç kişi mânâsını açıklayabilicek?
Yorum Yap
Otomotivde rekor üstüne rekor
Başkan Altay, Şeb-i Arus etkinlikleri için Konya’ya gelen misafirlerle ve esnafla buluştu
Fenerbahçe ile Konyaspor 49. randevuda
75 yaşındaki Fatma teyzenin Kur'an-ı Kerim öğrenme azmi
Yerin 150 metre altındaki bu mağarada şifa arıyorlar
Umre için bisikletle yola çıktı, 3 bin 450 kilometre pedal çevirip Medine'ye ulaştı
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin personel alım müjdesi
TOKİ'nin ilk kura çekim tarihi belli oldu!
Konya'nın bu belediyesinden 2025'te eğitime güçlü yatırım!
Karatay’da gençlere ilham veren buluşma
Yeni haftada hava nasıl olacak?