Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 900 öğrencinin katılımıyla Yaz Okulu'nda kapanış! Yarınları dizayn edecekler

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Yaz Okulu 2023 Dönemi”, gerçekleştirilen muhteşem bir kapanış programıyla sona erdi.

Konya’da 900 öğrencinin katılımıyla Yaz Okulu’nda kapanış! Yarınları dizayn edecekler
Eğitim ve kültürel alana yönelik birçok atölye çalışmasının yanı sıra sportif ve sosyal etkinliklerin yer aldığı projenin kapanış programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Sizler, bugünden yarınları dizayn edecek, bugün taşıdığımız emaneti geleceğe ulaştıracak ekip arkadaşlarımızsınız. Biz de Karatay Belediyesi olarak sizin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi. 
Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen “Kent Konseyi Yaz Okulu 2023” sona erdi. Projenin kapanış programı da, Mevlana Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
 
Program, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Yaz Okulu faaliyetlerinin yer aldığı tanıtım videosunun gösterimiyle başladı. Daha sonra ise eğitimlere katılan öğrencilerin hazırladığı çeşitli piyesler, tiyatro gösterileri, şiir dinletisi ile daha birçok etkinlik yapıldı. 
ÂLİMLERİN YOĞURDUĞU MEDENİYETİN İKLİMİNDESİNİZ
Kapanış programında konuşan ve Karatay Belediyesi’nin nesillerin eğitimine, öğrenimine ve gelişimine büyük önem verdiğinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Siz gençler bizim en büyük umudumuz, geleceğimiz ve en kıymetli mirasımızsınız. Biz size güveniyoruz. Verdiğiniz emeğin, gayretin farkındayız. Sizden bir an olsun ümidimizi kesmedik, kesmeyiz, kesmeyeceğiz. Destanlar yaşanan aziz topraklardasınız, âlimlerin yoğurduğu medeniyetin beşiğinde, eşsiz iklimindesiniz. Anadolu topraklarının çocukları her zaman ve her dönemde kendi varlığını, değerlerini, inancını ve birliğini koruyarak bugünlere gelmiştir. Sultan Mehmet Han, İbn-i Sina, Piri Reis, Hezarfen Ahmet Çelebi, Cezeri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar ve daha nicesi bu toprakların bu coğrafyanın yetiştirdiği kıymetlerdir. İnanıyorum ki bilimde, ilimde, irfanda,  kültürde ve sanatta, sporda ve teknolojide gelinen seviyeye sizler de yeni boyutlar katacak, yepyeni pencereler açacak ve yeni adımlar atacaksınız” dedi. 
SİZLER YARINLARIMIZI DİZAYN EDECEK  EKİP ARKADAŞLARIMIZSINIZ
En yüksek bütçeli yatırımını gençlere ayırdıklarını ifade eden Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı; “375 milyon liranın üzerinde bir maliyetiyle Karatay Spor Merkezimizin temelini iki hafta önce attık. Temelini attığımız veya açılışını yaptığımız tesislerin büyük çoğunluğu siz gençlere yönelik. Çünkü siz bugünden yarınları dizayn edecek, bugün taşıdığımız emaneti geleceğe ulaştıracak ekip arkadaşlarımızsınız. Yaz Okulunu düzenlerken amacımız; siz çocuklarımız ve gençlerimizin eğlenceli vakit geçirmenizin yanında, yeni bilgiler öğrenmeniz, yeteneklerinizi keşfetmeniz ve bunu geliştirmeniz ve neticede elde ettiğiniz tüm bu birikimleri geleceği aktarmanızdı. 3 Temmuz’da başlayan ve 6 hafta süren eğitimleri siz ortaokul ve lise öğrencilerimiz için ayrı ayrı olarak özenle hazırladık. Ortaokul grubumuza 450, lise grubumuza ise 450 olmak üzere toplamda 900 öğrencimiz katıldı. Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir yaz tatili geçirmiş oldunuz. Elde ettiğiniz bu tecrübeler, zihninizin en güzel yerinde kendine yer bulacak. Yine burada edindiğiniz arkadaşlıkların da uzun süreli olacağına inanıyorum. Karatay Belediyesi olarak sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.” 
 
Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yaz Okulu’nun 2023 Dönemi kapanış programında Türk Tasavvuf Müziği’nin önemli isimlerinden Mustafa Cihat, Tasavvuf, ilahi ve ezgilerini salonu dolduran Karataylılar için seslendirdi. Program; Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yaz Okulu 2023 Dönemi’nde başarılı olan sınıflar ile öğrencilere çeşitli ödüllerin takdimiyle sona erdi. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English