Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 65 camide hatimle teravih namazı kılınacak

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, ramazan ayı boyunca Konya'daki tüm camilerde sabah namazları öncesi mukabele okunacağını söyledi.

Konya’da 65 camide hatimle teravih namazı kılınacak
Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, bu sene depremin de etkisiyle buruk bir ramazan ayı geçirileceğini ancak burukluğun yanı sıra dayanışma kültürünün de geliştiği bir ramazan ayı yaşanacağını kaydetti.

Allah'tan tüm insanların güzel bir ramazan ayını geçirmeleri için dua eden Öge, "Olumsuzluklardan olumlu bir şeyler çıkarabilmeliyiz. Oradaki yaralarımızı saracağız ve birbirimize dayanıp güveneceğimiz bir ortamı da yaşayacağımız bir ramazanı şerif olmasını temenni ediyorum."
Ramazan ayının Kur'an, rahmet, birlik ve beraberlik ayı olduğunu anımsatan Öge, şunları kaydetti:"Konya'mızda yaklaşık 3 bin camimizde sabah namazlarında mukabele-i şerif okunacak. Tüm camilerimizde bir kere Kur'an'ı-ı Kerim hatmi yapılacak. Ramazanda bu aya has iki temel ibadet var, oruç ve teravih namazı. Konya merkez ve 31 ilçede dahil 65 camimizde hatimle teravih namazı kılınacak. Merkezde 30'un üzerinde camide kılınacak."

Öge, bu sene ramazan ayının temasının "ramazan ve dayanışma" olduğunu dile getirerek, bu temayı Müslümanların kaçırmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

İşte Konya’da hatimle teravih kılınacak camiler 

Selçuklu’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler

Hocacihan Zülfikar Cami, Hz. İsmail Camii, Yörünge Camii, Kemal Onsun Cami, Musalla Halkabiköşk Cami, Adnan Sürmegöz Nişantaş Köşe (sari) Cami, Karaali Cami, Bardakçı Cami, Kurşuncular Cami, Sille Erenköy Cami ,Akabe Cami, Otogar Zeki Altındağ Cami, Erenköy Tahir Büyükkörükçü Hoca Cami, Elmalı Hamdi Yazır Cami, Külliyesi Hz. Ebubekir Cami, Mehmet Emin Bakdemir Büyükkapcı Cami.

Meram’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler
Harmancik Mahallesi Selbasan Cami, Konevi Cami, Ziyabarlas Mahallesi Yeni Cami, Abdülmumin Cami, Kapu Cami, Büyük Kovanağzı Ravzatunnur Cami, Dere Dumanas Cami, Yaylapınar Yeșil Cami, Selver Mehmet Akif Cami, Yüksek İslam Enstitüsü Cami, Sultan Veled Cami, Gödene Kuba Cami, Hüseyin Cünhan Cami, Feride ve Huriye Hatun Cami, Hocalar Cami. 

Karatay’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler 
Pirimehmet Paşa Cami, Uluırmak Nuraniye Cami, Boyalihoca Cami, Cevher Dudayev Cami, Mehmet Sen Topal Hoca Cami, 15 Temmuz Sehitler Cami, Mehmet Yapicı Cami.

Akören’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Şerife Hatun Cami

Akşehir’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Aziziye Cami, Gedil Mahallesi Cami, Reis Mahallesi Cami, Reis Mahallesi Merkez Cami, Çakıllar Mahallesi Fatih Cami,

Beyşehir’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Cuma Cami

Bozkır’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Hz. Ömer Cami.

Cihanbeyli’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Yeni Cami, Yeniceoba Mahallesi Ulu Cami.

Çeltik’te hatimle teravih namazı kılınacak camiler:  Yunus Emre Cami.

Çumra’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Çarşı Cami

Derebucak’ta hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Durak Mahallesi Cami

Doğanhisar’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Ulu Cami

Ereğli’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Karagözler Cami, Sazgeçit Mahallesi Menderes Cami.

Halkapınar’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Mısır Cami, Eskihisar Mahallesi Cami.

Hüyük’te hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Kıreli Mahallesi Çarşı Camii

Ilgın’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Lalamustafapaşa Cami, Bilali Habeși Cami, Çiğil Mahallesi Çarşı Cami,

Kadınhanı’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler: İbrahimpaşa Cami.

Sarayönü’nde hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Ladik Mahallesi Yeşilbağlar Cami, 15 Temmuz Şehitler Cami.

Seydişehir’de hatimle teravih namazı kılınacak camiler: Çavuş Mahallesi Çaybaşı Cami 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 6
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English