Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen Selçuklu Çevre ve Sıfır Atık Platformu üyesi 650 çevre gönüllüsünün katılımıyla Sarayköy Mahallesi’nde 2000 fidan toprakla buluşturuldu.
Reklam alanı
Selçuklu Çevre ve Sıfır Atık Platformu gerçekleştirdiği fidan dikimi etkinliği ile çevre duyarlılığına bir kez daha dikkat çekti.

Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinesinde Sarayköy Mahallesi Saray Caddesi üzerinde yer alan Çevre Gönüllüleri Halk Ormanı’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinesinde Sarayköy Mahallesi Saray Caddesi üzerinde yer alan Çevre Gönüllüleri Halk Ormanı’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
650 çevre gönüllüsünün katılımıyla düzenlenen organizasyonda 2000 fidanın dikimi yapıldı.
Etkinlik öncesinde uzman personel tarafından gönüllülere fidan dikimi hakkında uygulamalı olarak bilgi verilerek çevre duyarlılığı ile ilgili hususlara dikkat çekildi. 
Başkan Pekyatırmacı: “Konyamızdaki yeşil dokuyu daha da arttırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”
Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü aracılığıyla çevre ile ilgili faaliyetleri çevre gönüllülerinin katılımı ile sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyesi olarak çevre en büyük hassasiyetimiz ve çevreyi önemsiyoruz. Amacımız gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Dünya bırakmak. Bu noktada da sürdürdüğümüz öncü çalışmalar ile Türkiye’de örnek alınan işlere imza atıyoruz. Bu kapsamda Sarayköy Mahallemizde Çevre Gönüllüleri Halk Ormanı’nda 650 çevre gönüllüsünün katılımıyla 2000 adet fidanı toprakla buluşturduk. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda Konyamızdaki yeşil dokuyu daha da arttırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Çevre ve Sıfır Atık Platformumuz çalışmalarında çevre gönüllüsü olan her bir vatandaşımız adına 1 adet fidan dikimi gerçekleştiriyor. Oluşturulan Çevre Gönüllüsü Halk Ormanı’nda 2021 yılından bugüne kadar 13 bin 100 çevre gönüllüsü ile birlikte toplam 14 bin 100 fidan dikimi yapıldı. Yaptığımız çalışmaların dışında Park Bahçeler ekiplerimiz yıl boyunca fidan ve ağaç dikmeye devam ediyorlar ve yıl boyu bu etkinliklerimiz bu organizasyonlarımız devam ediyor. Etkinliğimize katılan tüm çevre gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Ben tekrar tüm hemşehrilerimizi çevre gönüllüsü olmaya ve karbon ayak izini silmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Kaynak: Haber Merkezi
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
11
❤️
7
😊
0
😡
0
👎
1
😂
1
😢
0
😲
0
Toplam 20 tepki
Daha da artsın bu bilinç ellerine sağlık çok iyi olmuş
Yorum Yap
Ankara'da 11 saat su kesintisi yaşanacak! Sular ne zaman gelecek? (10 Aralık 2025 ASKİ su kesintisi programı)
Konya Havalimanı 84 bin yolcuya hizmet verdi
Konya’da aynı hayali paylaşan albinizmli iki arkadaş engelleri birlikte aşıyor
Konya'da Tır yol kenarındaki tırın dorsesine çarptı: 1 yaralı
Otomobil yüklü çekici bariyerlere çarptı: Afyonkarahisar-Konya yolu 20 dakika trafiğe kapalı kaldı
Korkutan manzara! Konya'nın 12 ilçesinde görüldü
İlçelerdeki 7. sınıf öğrencileri Konya’nın kültürel mirasını yakından tanıyor
Seramik Kupa Üretiminde Malzeme Kalitesinin Rolü
Avşa Adası Feribot Seferleri ve Sefer Saatleri 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Bölge idealine mutlaka ulaşacağız
Konya'da 28 bin 55 hesap mercek altına alındı! 2 bin 920 hesaba işlem yapıldı
Konya'da 8 bin 14 kişiye trafik güvenliği konusunda eğitim verildi