Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 45 bin metrekare alana kuruldu! Tesis elektrik ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayacak

Selçuklu Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda başlattığı GES projelerinin en büyüğü olan Bağrıkurt Mahallesi GES projesi hızla ilerliyor.

Konya’da 45 bin metrekare alana kuruldu! Tesis elektrik ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayacak
45 bin metrekare alana kurulan dev tesis belediyenin tüm tesislerinin elektrik ihtiyacının % 90’ını karşılayacak.
Yaşanabilir bir gelecek bırakmak için tüm alanlarda projelerine devam eden Selçuklu Belediyesi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sistemlerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye hizmet binası ve Tropikal Kelebek Bahçesi’ne kurulan GES panelleriyle de 1 milyon 726 bin 684 Kilowatt saat enerji üretimi gerçekleştirildi. Bu sayede 169 bin 123 adet ağacın kesilmesi önlenmiş oldu.
 
GES projeleri kapsamında en büyük yatırım olan Bağrıkurt Mahallesindeki 45 bin metrekare alana kurulum gerçekleşiyor. Yapımı hızla devam eden proje sonrasında belediye tesislerinin % 90 oranında elektrik ihtiyacı karşılayacak.  Yıllık toplamda 5.760.000 kW gücünde elektrik üretilecek olan tesiste 500 watlık 7 bin 224 adet paneli bünyesinde bulundurarak Selçuklu’ya enerji anlamında değer katacak.
 
Proje tamamlandığında ise Selçuklu Belediyesi Kelebekler Vadisi ve hizmet binasında bulunan panellerle toplamda yıllık 6.847.500 kW elektrik üretimi yapılmış olacak. Proje ile 85 bin 600 ağacın kesilmesi ve 4 bin 534 ton CO2 salınımı da engellenecek. Ayrıca projede üretilen elektrik 2 bin 283 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına denk geliyor. 
Başkan Pekyatırmacı: “Geleceğin belediyesi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” 
Yenilenebilir enerji projeleriyle yeni nesillere yaşanabilir bir gelecek bırakmak adına çalışmalara devam ettiklerine vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Geleceğe miras olarak bırakılacak olan en önemli değerlerden bir tanesi de temiz bir çevre ve biz de belediye olarak hizmet politikamızı bu vizyonla belirliyoruz. Günümüzde enerjinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz ve mevcut enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz.Bu konuda yaptığımız en önemli çalışmalardan bir tanesi de GES Projelerimiz. Belediye olarak enerjimizi üretmek ve tasarruf sağlamak aynı zamanda doğayı korumak için bu çalışmaları yapıyoruz. Belediye hizmet binamızın çatısında başlattığımız GES projesini bir üst kademeye taşıyarak Kelebekler Vadisi Parkımızda bu çalışmayı sürdürdük. Belediye hizmet binamızda üretilen elektrik hizmet binamızın elektrik ihtiyacının yüzde 15.5’in karşıladı. Kelebekler Vadisi’nde kurulan panellerimiz ise Kelebek Müzemizin ihtiyacı olan elektriğin geçtiğimiz yıl % 65’ini karşılamanın yanında elektrik satışı yapmamıza da olanak veriyor. Bağrıkurt Mahallesi’nde yapımına hızla devam ettiğimiz GES projemizi de yakın bir zamanda devreye alacağız ve böylelikle belediye tesislerimizin % 90 oranında elektrik ihtiyacı karşılanacak ve yıllık toplamda 5 milyon 760 bin kW gücünde elektrik üretilecek. Tüm bu çalışmalarımız çevreye katkı sağlarken gelecek nesillerimize de daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına büyük önem taşıyor. Belediye olarak çağın getirdiği teknolojileri yakından takip etmeye ve bu gelişmeleri hem ilçe sakinlerimizin hem de şehrimizin yararına kullanmaya devam edeceğiz. ” dedi. (Tahir Yılmaz)

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 17
  • 7
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • B
    Ben
    229 gün önce

    Günün belirli saatlerinde o kadar çok güneş enerjisinden üretilen enerji geliyor ki şebeke artık kaldırmıyor. Arzın fazla olduğu saatlerde santrellerde kapatılamıyor, çünkü tekrar üretilir hale getirmek saatler alıyor. Hollandada artık güneş panelleri olanlardan fazladan şebeke ücreti almaya başlanıyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English