Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da “42 Bin İnci İçin Ben de Varım” Projesi ile çevre bilinci artırılacak!

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Organize Sanayi (KOS) Bölgesi ve Çevreci İşletmeler (ÇEVİ) tarafından, Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları’nın katkılarıyla Konya’da “42 Bin İnci İçin Ben de Varım” Projesi hayata geçirildi.

Konya’da  “42 Bin İnci İçin Ben de Varım” Projesi ile çevre bilinci artırılacak!
Konya’daki ilköğretim öğrencilerinin çevre ve sıfır atık bilincini geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, çocuklara Çevreci Çocuk Yayınevi (ÇEÇO) tarafından hazırlanan Çevreci Çocuk Eğitim Seti hediye edilecek.  

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” Projesi ile ilgili bilgi veren Proje Danışmanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.  Senar Aydın, hedeflerinin ilkokul çocuklarında çevre bilincini geliştirmek olduğunun altını çizdi. 

Açıklamasında iklim değişikliğinin ciddi bir küresel sorun haline geldiğini ifade eden Aydın, “Bu sorunla mücadelede, öğrencilerimizi sıfır atık yaklaşımı ile ilgili bilinçlendirmek önemli  rol  oynamaktadır.  Bu çerçevede, çevre temizliği, geri dönüşüm, ekosistem, yenilenebilir enerji  ve  küresel  ısınma başlıklarının yer aldığı Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti’nin ilköğretim çağındaki  çocuklarımızda  sıfır  atık  konusunda  farkındalığın artıracağını, bilinçlenmeye  katkı  sağlayacağını  düşünüyorum.  Necmettin Erbakan Üniversitesi  Çevre  Mühendisliği  Bölüm  Başkanlığı  tarafından  okullarda  okutulabilir  inceleme  onayı  ile  Konya  İl  Milli  Eğitim  Müdürlüğü dağıtım koordinasyonuyla Konya’daki ilköğretim okullarına ulaştırılacak bu eğitim  setinin  doğaya  ve  çevreye  dost,  bilinçli  nesiller  yetişmesine  katkı  sağlamasını  temenni  ediyorum” şeklinde konuştu.  

Sıfır Atık odaklı yeni bir yaşam tarzının tasarlanmasının önemine değinen Aydın, “42 Bin İnci İçin Ben de Varım” Projesinin 21 Eylül’de Selçuk Kongre Merkezin’de düzenlenecek olan  ödül töreni ile tamamlanacağını, projeye destek veren ÇEVİ’lere  ise Çevreci İşletme Sertifikası” ve “Plaket” takdimi yapılacağını  sözlerine ekledi. (Tahir Yılmaz)

Program Tarihi: 22 Ağustos 2023 
Saat: 10.00 
Yer: Dedeman Otel Konya / Kahvaltı Programı 
www.cevrecicocuk.net

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English