Konya Cumhuriyet Başsavcılığının 2024 yılı veri ve faaliyetlerine ilişkin hazırladığı rapora göre, sene içinde 113 bin 802 dosya karara bağlandı.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl ihbar ve soruşturma kaydı üzerinden toplam 110 bin 723 dosya geldi, yine her iki kayıt üzerinden önceki yıllardan kalan ve 2024’te gelen dosyalardan 113 bin 802 dosya karara bağlanarak sonuçlandırıldı.
Emniyet ve Jandarma aracılığıyla yapılan soruşturmalarda "uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı" suçlarından işlem yapılan şüpheli sayısı 9 bin 418, "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan tutuklanan şüpheli sayısı ise bin 132 oldu.
Bu operasyonlarda 649 bin 740 gram uyuşturucu madde, 2 milyon 92 bin 420 uyuşturucu hap, 1480 kök kenevir ele geçirildi.
Terör Suçlarından bin 845 şüphli hakkında işlem yapıldı.
Taraflar arasında uzlaşma sağlanması nedeniyle 2 bin 387 dosya takipsizlikle sonuçlandırıldı. Seri muhakemeyi kabul eden (pazarlık usulü ile cezanın yarısını kabul eden ve aynı gün tüm işlemleri mahkemece yapılıp bitirilen ) şüpheli sayısı ise 3 bin 320 oldu.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Devlete güvenmemek suç mu...
Yorum Yap
Çöp poşeti içinde cansız bedeni bulundu
Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Dost Eli Derneği’nden Konya’nın Şivlilik geleneğine arabalar dolusu destek
Konya’da Regaib Kandili'nde eller semaya açıldı
Kazakistan, 1 yıl önce düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporunu yayımladı
Bahis soruşturması kapsamında 30 gözlemci PFDK'ye sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı
Suriye yeni para birimini piyasaya sürüyor
Suriye'de 2026 yılı hac kuraları çekildi
Rusya: ABD ile Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin müzakere sürecinde ilerleme var
Yarın son namazlar kılınacak! Konya'nın Tarihi Sultan Selim Camii ibadete kapatılıyor
Paşinyan'dan Türkiye ile ikili ilişkilerde "daha somut adımların atılması" temennisi