Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 2023’ün en iyi rotası: Meram Bağı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle yeniden hayat bulan Meram Bağı, dillere destan güzelliği ile 2023’ün en çok tercih edilen mekanlarından biri oldu. Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı, üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesi ile düzenlenen pekmez ve bulgur kaynatma etkinlikleri 2023’te de ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Konya’da 2023’ün en iyi rotası: Meram Bağı

Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde ‘Peçevi şehrinin Baruthane Mesiresi, Kırım’ın Sudak Bağı, İstanbul’un yüzyetmişten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz’in Şahı Cihan Bağı, Konya’nın Meram mesiresinin yanında bir çimenzar bile olamazlar’ diyerek övgüyle bahsettiği Meram Bağı, 2023’ün en gözde mekanlarından biri oldu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle özüne uygun şekilde yeniden projelendirilen Meram Bağı, Yeni Meram ile Yaka Caddeleri kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.  

“MERAM BAĞLARI İŞTE BURADA!”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projenin kadim Meram kültürünü yaşatmak adına özel bir yatırım olduğuna vurgu yaparak, “Şehrimize gelen turistlerin her zaman sorduğu bir soru vardı;  “Meram Bağları nerede?” Aslında Meram Bağları, bu bölgemizdeki bağı, bahçesi olan evlerdir. Biz de ilçemizin tanıtımına katkı sunmak adına Meram Bağı Projesi’ni hayata geçirmiştik. Alana bine yakın üzüm asması ve yaklaşık 200 adet meyve fidesi dikildi. Bağımıza gelen misafirlerimiz doğal üzümlerin ve meyvelerin tadına mevsiminde bakabiliyorlar. Burada yer alan pelit ağaçlarında sincaplarımız var. Yemyeşil bir doğanın içinde pelit ağaçlarının altında ‘Tarihi Meram Bağları’ ambiyansının yeniden yaşandığı bir ortam oluşturduk. Misafirlerimiz, bu özel mekanda unutamayacağı anılar biriktiriyor ve hoşça vakit geçiriyorlar. Bağımızda 2023’te pekmez ve bulgur kaynatma etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. İnsanlarımıza nostalji yaşatan etkinliğe ilgi bir hayli yoğundu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerle insanlarımıza güzellikler yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2023’ÜN EN YEŞİLİ; YİNE MERAM

Doğal sit alanları, tertemiz havası, hayat veren suları, rengarenk doğası ve bünyesinde barındırdığı yeşilin her tonuyla şöhreti ülke sınırlarını aşan Meram’ın yeşil dokusunu artırmak için çalışmalar 2023’te de aralıksız devam etti. Bu dönemde Meram’ın yeşil dokusunun bir milyon metrekareden fazla artırıldığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm gayretlerinin ‘Yeşil Meram’ algısını daha da güçlendirmek için olduğunu belirtti.

“YEŞİL VE ÇEVRE ÇALIŞMALARIYLA MERAM ESKİSİNDEN DAHA İHTİŞAMLI DOĞAL GÜZELLİĞE KAVUŞTU”

Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekleri olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, “Yapılan yeni parklar, oluşturulan mahalle korulukları, eski stadyum alanına yapılan Konya Millet Bahçesi gibi yatırımlarla Meram’ın yeşili artık eskisinden çok daha fazla. Bir milyondan fazla fidan ve bitkiyi toprakla buluşturduk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle de tarihi Meram Köprüsü çevresi ve eskisinden daha ihtişamlı bir görünümle hemşehrilerimize hizmet veriyor. Yine ilçemiz sınırları içinde bulunan Konya Millet Bahçesi 108 bin m²’lik bir alanda hemşehrilerimizin hizmetinde. Büyük Larende Dönüşümü ile ilçemize ve şehrimize yeni bir yeşil ve sosyal alan kazandırılacak. Yeniyol ile Yaka Caddelerimizin kesişiminde bulunan 18 bin m²’lik alanda oluşturduğumuz üzüm bağı ve meyve bahçesi hem ilçemizin yeşil alan miktarına hem de turizmine önemli katkı sunuyor. İlçenin turizmine katkı sunan bir diğer yatırım olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Halihazırdaki yatırımlara tamamlananlar da eklenince Meram mazisindeki ihtişamına yeniden kavuştu. Tüm bunlar için destek veren herkese hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 3
  • 6
  • 1
  • 2
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English