Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

Konya, Afyonkarahisar ve Aksaray'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.

Konya’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Konya Kılıçarslan Meydanı'nda sendikalar, siyasi parti temsilcileri üyeleri kutlama yaptı.

Meydana girişte polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Alanda toplananlar dövizler açtı ve sloganlar eşliğinde halay çekti.

DİSK Konya İl Temsilcisi Mustafa Tamer, burada yaptığı konuşmada, "Bizi ayağa kaldıran dayanışmamız, birliğimiz, örgütlülüğümüz oldu. Bir kere daha gördük ki bir toplumun en büyük gücü emeğin örgütlülüğüdür. 1 Mayıs'ta haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı bizler buradayız, bir aradayız. Bütün emekçilerin, ötekileştirilenlerin, demokratların, kadınların, işçilerin memurların, doktorların, öğretmenlerin hakları için yan yana geldiği gündür 1 Mayıs. Yaşasın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'müz." diye konuştu.

Daha sonra alana toplanan katılımcılar polisin oluşturduğu güvenlik eşliğinde Karatay Müzesi önünden başlayarak Alaaddin Bulvarı'ında sloganlar atarak yürüdü.

Afyonkarahisar
Hak-İş Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Gürbüz, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ın kutlu olmasını diledi.
Gürbüz, "Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda ülkemizin geleceği ve istikrarı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için Hak-İş olarak sendikalar ve tüm teşkilatlarla omuz omuza mücadele veriyoruz." dedi.

Aksaray
Aksaray'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı sendika üyeleri kutlama yaptı.
15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, döviz açtı, şarkılar söyledi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) ve Eğitim İş Sendikası Aksaray İl Başkanı Ahmet Eraslan, yaptığı konuşmada, dünyadaki tüm emekçilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

1 Mayıs'ı bu yıl çok ağır bir ekonomik krizin ve derinleşmiş bir gelir adaletsizliğin ortasında karşıladıklarını belirten Eraslan, tüm çalışanların gününü kutladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English