Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 11 bin meterekare alana sahip:Yüzde 20'nin üzerinde tassaruf sağlayacak!

Fiziki ve altyapı alanlarında hayata geçirdiği projelerle ilçeye önemli değer katan Karatay Belediyesi, maliyetlerini en aza indirecek hamlelerine devam ediyor.2021’de yeni asfalt plentini ve Asfalt Analiz Laboratuvarı’nı belediyeye kazandıran Karatay Belediyesi, şimdi de Beton Elemanları Fabrikası kurdu.

Konya’da 11 bin meterekare alana sahip:Yüzde 20’nin üzerinde tassaruf sağlayacak!
Tesisle birlikte artık kendi kilit parke ve bordür taşının üretimini kendisi yapan tesisi inceleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Tesisimiz sayesinde hizmetlerimiz çok daha hızlı, kaliteli ve ekonomik hale geliyor” dedi. 

2021’de yeni Asfalt Plenti’ni ve Asfalt Analiz Laboratuvarı’nı hizmete alan Karatay Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyduğu kilit parke, bordür ve betonun en hızlı, ekonomik ve kalite standartlarına uygun üretilebilmesi amacıyla şimdi de Beton Elemanları Fabrikası kurdu. 

KARATAY BELEDİYESİ KENDİ TAŞINI ARTIK KENDİSİ ÜRETİYOR
Altyapı çalışmalarının en büyük gider kalemlerinden biri olan kilit parke ve bordür taşında maliyeti düşürmek ve ciddi oranda tasarruf sağlamak için kurulan tesis üretime başladı bile.
Tatlıcak Mahallesi’nde 11 bin metrekare alana kurulan tesis, 1500 metrekare de kapalı alana sahip. Betonarme prefabrik olarak tasarlandı ve söz konusu tesis sayesinde Karatay Belediyesi, daha önce özel sektörden temin ettiği kilit parke ve bordür taşı artık kendisi üretiyor. 

Tesis, kilit parke ve bordür taşının yanı sıra bims briket, beton briket ile kısmi hazır betonunu da üretebilecek. Üstelik söz konusu üretim, piyasaya göre yaklaşık yüzde 20 fiyat avantajına da sahip olacak. Yıllık ortalama 300 bin metrekare beton parke taşı üretimi yapacak tesis, yıllık ortalama 325 bin metre de bordür taşı imalatı gerçekleştirebilecek. 

Günlük 1200 metrekare kilit parke taşı veya 1300 mtül de bordür üretebilen tesisin, 10 bin metrekarelik de parke stok alanı var. Karatay Belediyesi’ne yılda en az yüzde 20’nin üzerinde bir oranda tasarruf da sağlıyor. Üretim Beton Parke ve Bordür Makinası ile gerçekleştirilirken, önümüzdeki dönemlerde sayısı artırılacak makinalarla tesiste daha çok çeşit, ebat ve renklerde kilit parke ve bordür taşının üretimi mümkün hale gelecek. 

BAŞKAN HASAN KILCA TESİSTE İNCELEMELERDE BULUNDU
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da üretime devam eden Beton Elemanları Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Tesis ve yapılan üretim hakkında bilgi alan Başkan Kılca; “Karatay Beton Elemanları Fabrikamız üretime başladı. Öncelikle tesisimizin ilçemize ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Karatay Belediyesi olarak bir yıl içerisinde kullandığımız kilit parke, bordür ve bir kısım da betonumuzu artık bu fabrikamızdan sağlıyoruz. Bu sayede çok daha ekonomik, kaliteli ve hızlı bir şekilde ürünlerimizi ilçemiz için kullanmaya başlamış oluyoruz. Dolayısıyla yıl boyunca kullandığımız kilit parke ve bordürümüzü kendi ekip ve ekipmanlarımızla üreteceğiz. Günde 1200 metrekare kilit parke taşı veya 1300 mtül bordür taşı üretimi yapabilecek tesisimiz böylece yılda ortalama 300 bin metrekare kilit parke taşı veya 325 bin mtül bordür taşı üretilebilecek. Belediyemizin taş ihtiyacının karşılanması için önemli bir görev üstlenecek tesisimiz sayesinde piyasaya göre yılda yüzde 20’nin üzerinde bir tasarruf sağlayacağız. Tesisimizin belediyemize, ilçemize ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.(Veli Şengül)
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KD
    KONYALI DÜŞÜNÜR
    286 gün önce

    YA ŞİMDİ BAK BUNU KÖTÜ YAPMIŞSINIZ KONYAMIZIN YEGANE FİRMALARI ARTIK SİZDEN HER YIL PARKE MODEL DEĞİŞİMİ YAPAMAYACAK.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English