Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmesi amacıyla gıda denetimlerini artırdı. Ekipler, Ramazan ayı boyunca denetimlere aralıksız olarak devam edecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerini artırdı.
Şehir merkezinde unlu mamul üretim ve satış noktaları, restoran ve lokantalar, fırınlar ile marketlerde kapsamlı kontroller gerçekleştiren Zabıta ekipleri, denetimlerde özellikle fiyat etiketi uygulamaları, reyon ile kasa fiyatlarının uyumu, ürünlerin son kullanım tarihleri, hijyen kuralları, saklama koşulları, gramajlar, iş yeri ruhsatları ve diğer resmi belgeleri titizlikle inceliyor.
Vatandaşların Ramazan ayı öncesinde yoğun olarak alışveriş yaptığı iş yerlerinde yapılan kontrollerde, tüketici haklarının korunmasına ve halk sağlığının gözetilmesine öncelik veriliyor. Denetimlerde kurallara aykırı durum tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılıyor.
Konya Büyükşehir Zabıta Ekipleri, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmesi amacıyla Ramazan ayı boyunca denetimlere aralıksız olarak devam edecek. Vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.
Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Balık pazarına uğrasanız hamsi ve istavritler hem tutulması yasak boylarda hemde 1/5 taze, 1/4 bayat harmanlanmış olduğunu göreceksiniz.
Konya zabıtası ne kadar gıda denetimi yaparsa yapsın .marketlerin bakkalların önüne geçemezler .ramazan ayı marketlerin bakkalların en çok para kazanacağı aydır.boşuna uğraşmasınlar.
Yorum Yap
Küresel piyasalar karışık seyrediyor
Bakan Bayraktar: Türkiye'nin enerji arzı ve tedarikinde sıkıntı yok
Google AI modu nasıl kapatılır?
Konya'da “Okuyan Nesiller” projesiyle güçlü toplum inşası
APP plakalarda ceza affı: Bazı cezalar iptal edildi
Konya’da genç yetenekler Savunmadan Sanata tasarımlarıyla ödül aldı
Konya'da karşıdan karşıya geçen yayaya çekici çarptı
Sürücülere müjde! Benzin ve motorine indirim geliyor
Kullan, at devrine son! Plastik çatal, tabak ve pipetler yasaklanıyor
Tırın altına giren araç hurdaya döndü
Gözler Merkez Bankası’nda: Faiz kararı yarın
Denizli'de 4 büyüklüğünde deprem