Türkiye’nin bisiklet şehri olan Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletli ulaşım uygulamaları dünyaya anlatılıyor.
Bisikletli ulaşımda Türkiye’ye öncü ve örnek çalışmalara imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi, Londra’da bulunan Chartered Instutite of Logistic and Transport bünyesinde yer alan PTRC Education and Research Services tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ulaşım Uygulayıcıları Toplantısı’na katıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet uygulamaları takdir topladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Görgülü tarafından yapılan sunumda, “Konya Büyükşehir Belediyesi Bisikletli Ulaşım Uygulamaları” hakkında bilgi verilirken; Konya Bisiklet Master Planı, kurumsal yapılanmada sürdürülebilir ulaşımın yeri, 550 kilometrelik bisiklet yolu, bisiklet köprüleri, bisiklet tamir istasyonları, Akıllı Bisikletli Ulaşım Sistemi mobil uygulaması, bisikletliler için trafik ışıkları, iki katlı bisiklet parkları, bisiklet bekleme istasyonları, bisiklet tramvayı, bisiklet taşınabilen otobüsler, bisiklet empati eğitimi, bisiklet yolları denetim ekibi, Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri, bisiklet konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile kurulan diyalog ve ortak çalışmalar gibi Konya’daki bisiklet konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı.
Dünyanın farklı ülkelerinden akademisyen ve uygulayıcıların katıldığı, Türkiye’den ise yalnızca Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı toplantıda 2 gün boyunca 108 farklı sunum gerçekleştirildi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
RY
550 km lik bisiklet yolunun kaç kilometresi şehir içnde
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
Bisiklet kullanımının artması çok faideli fakat bisiklet yolları cam kırıkları ve arabalar ile dolu
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
Z
Bisikletin yaygınlaşması için Konya'da neden ulusal ve uluslararası dağ bisiklet turnuvaları yapılmıyor? Bisiklet Federasyonu Neden bunu Konya'da düzenlemiyor? Mesela "Selçuklu Dağ Bisiklet Turnuvası" dese nasıl olur? Heryıl Konya'da birer defa düzenlese. Bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=n_7gkhSjSjY&t=1s
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (0)
-
Hani bisikletler nereye gitti bin bin diye bir alet geldi herkes binemiyor getitin biskiletlerimizi.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
K
Birbirimizi kandırmayalım. Bu şekilde uygulama ile Konya'da bisiklet yaygınlaşmaz. Yaygınlaştı mı? Hayır, yaygınlaşmadı. Yaygınlaştı diyenler varsa Youtube'de Amsterdam'da ki bisiklet kullanıcılarına baksın. Bedeva bisiklet dağıtımıyla, bisiklet tramvayı ile, bisiklet yolları ile, bisiklet kiralanan parklarla, kullanımı yaygınlaşmaz sadece biraz katkı yapar. Olması gerekenler:Scooterlar'dan alınan belediye vergiler kaldırılacak, sıfırlanacak. Önce Scooterlar yaygınlaşacak, sonra bisikletlere batarya takılarak mesafe artırılacaktır. Artık şehirler büyümüştür, bir noktadan diğer noktaya insan gücüyle pedal çevirerek gitmek işkencedir. İşte bu noktada ücretsiz olan Scooter'ın devreye girmesiyle Scooter yaygınlaşacak ardından Petale takviye olarak ortalama 250 watt gücünde bataryalarla menzil uzatılabilecek ve bisiklet yaygınlaşacaktır. Sonra herkes kendi kullanımına göre, kendi ihtiyacına göre bataryalı veya bataryasız bisikleti temin edecektir. BİM'de daha önce butür bataryalı bisikletler satılmıştı. Butür kullanım bisikleti yaygınlaştırır. Bir de her mahalleye bmx parkları, kaykay pistleri yapılmalıdır. https://www.youtube.com/watch?v=ilGeZGkmmuI
-
Cevapla
-
Begen (4)
-
Begenme (0)
-
Y
Tebrikler bu konuda çok iyi çalışmalar yapılıyor. emeği geçenlere teşekkür ederiz
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (5)