Konya Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi amacıyla 31 ilçede yüzde 50 hibeli damızlık koç desteklemesi yapıyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsalda yaşayan üreticilerin gelirini artırmak ve tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla bugüne kadar sadece fidan, fide, tohum ve tarımsal ekipman alanında 55 milyon lira destek verdiklerini belirterek, desteklemeleri artırarak sürdürdüklerini ifade etti.
Konya’nın aktif küçükbaş hayvancılık yapan 62 bin yetiştiricisi ve 2 milyon 843 bin koyun sayısı ile Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirten Başkan Altay, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yaygınlaşması ve verimliliğinin artırılması için üreticilere damızlık koç desteği başlattıklarını ifade etti.
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile “Damızlık Koç Dağıtım Projesi”ni başlattıklarını kaydeden Başkan Altay, “31 ilçemizde yetiştiricilerimize yüzde 50 hibeli ve 12 - 24 aylık damızlık koç desteklemesi yapacağız. Belediyemiz tarafından, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olan ve son 3 yıldır faal olarak koyunculuk yapan, en az 25 en fazla 60 adet koyunu bulunan yetiştiricilerimize birer adet damızlık koç vereceğiz. Üreticilerimiz 26 Mart’a kadar başvuruları devam edecek destekten mutlaka faydalansın.” dedi.
Müracaatlar www.konya.bel.tr aracılığıyla yapılırken, müracaat dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı veya ilçe belediyelerine teslim edilebiliyor.
Proje ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanıyor.
BÖLGEYE UYGUN OLAN IRKLAR TERCİH EDİLDİ
Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve verimin artırılmasında birçok faktör olmasına rağmen, bu konuda ilk sırada koyunlarda et, süt ve yavru verimini artırmak için sürülerde kullanılacak olan verimli damızlık koçlar yer alıyor. Sürülerde kullanılacak koçlar üstün verimli, ıslah çalışması yapılmış sürülerden sağlıklı olanlar seçildi. Bu kapsamda et ve süt verimi göz önüne alınarak bölgeye uygun olan Merinos ve Akkaraman ırkları tercih edildi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
RA
RAMAZAN aztekin
4 yıl önce
Karaca bey mernos ırkı koç istiyorum yardim ci olun lutfen
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
FB
Fatih bakır temizler
4 yıl önce
Benim 180 adet koç alabilirmiyiz
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
MK
Mehmet küçüksarıoğlan
4 yıl önce
Sayın başkanım destek yerine başkacalışmalar bekliyor çiftçi sizden MESELA TAHIL ÜRÜNLERİNDE oldugu gibi KUZU ET PİYASASININDA bi taban fiyatı olmasını isteriz bugün et piyasası üç dört esnafın elinde bize kacakcı muamelesi görüroruz kuzu 45-50 kğ olurçifçi kazanmaz mecbur kestirir 65-70 kg olsun diye beklersin esnaf fiyat kırıyor kasabta fiyatlara bakıyorsun bizim verdiğimizin 4 katı kestikten sonra bu adam ne yaptı yemmi verdi burda tek çiftçi magdur deil vatandaşta magdur bu düzen yıllardır böyle gidiyor başkanım bu işe bi çözüm getirilmesini arz ederim
-
Cevapla
-
Begen (8)
-
Begenme (0)
-
O
????
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
HD
İyide 5 bine yakın küçük 1000 e yakın büyük baş hayvan yetiştiren akkiseye bir su getiremediniz vatandaş tankerlerle su çekmekten mazota veriyor oda suyu bulursa getiriyor
-
Cevapla
-
Begen (7)
-
Begenme (3)
-
A
Benim 500 hayvanimvar bitanemifaydalanacam fazla mialacam
-
Cevapla
-
Begen (4)
-
Begenme (1)
-
TK
En fazla 60 koyunu olana diyor senin 500 sana hiç yok ki
-
A
Fazla koyunu olan benim 500 hayvanimvar yinemi bitane alacam
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (0)
-
M
Küçükbaş hayvanacılıkta Konya Türkiye'de 2. sırada. Van birinci. Halbuki Konya'nın hem birinci olması gerekirdi hem de 2. ile arasını iyice açıp hemen hemen 2'ye katlaması gerekirdi. Koyun ve keçi için herşey müsait, eksik olan sadece üretici, girişimci, çiftçi, müteşebbis. Normalde Konya'nın 10 milyon koyun ve keçi potansiyeli ve kapasitesi var.
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (1)
-
HD
25 60hayvan arası demişsiniz de fazlasını niye söylemiyorsunuz 25 60arasi hayvanı olan zaten kkyb üye olsa aidatını kurtarmax
-
Cevapla
-
Begen (5)
-
Begenme (0)
-
NB
Ne bekliyordunuz
4 yıl önce
Amaçları AİDATI kitlemek;)))
-
DM
Düğüncü Muaammer
4 yıl önce
Amaç destek oluyormuş desinler. Ama desteği kaç kişi alabilecek muamma.