Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumunda İftar Programı Düzenlendi

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda protokol mensupları, personel ve hükümlülerin katılımı ile iftar programı yapıldı.

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumunda İftar Programı Düzenlendi
İftar programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya  Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Konya Hava Savunma Tugay Komutanı  Tuğgeneral Yusuf Diker, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Deniz Köse, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ali Eğri, İzzet Yurteri, Ramazan Okur, Lütfü Boyalı, Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fatih Başar, Ceza İnfaz Kurumu Müdürleri ve personeli ile burada kalan tüm hükümlüler katıldı.

İftar programı tasavvuf musikisi dinletisi ile başlamış, iftar vaktinin girmesiyle okunan ezanın eşliğinde hep birlikte oruçlar açıldı.

Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dileyen Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, yaptığı konuşmada; “Dostlukların sevgi ile beslendiği, birlik ve beraberliğin yaşandığı bu güzel Ramazan akşamında iftar sofrasında sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu özellikle ifade etmek isterim.

Günümüzde ceza infaz kurumları, hükümlülerin cezalarını çekerken bir taraftan da onların ıslah edilmesi, yeniden topluma kazandırılması sürecinde büyük bir rol oynamaktadır. İnfazın temel amaçlarından birisi, suç işleyen bireylerin yeniden sosyalleşmelerinin sağlanmasıdır. 

Kurumlarımızda Adalet Bakanlığımızın desteğiyle eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında sosyal kültürel etkinlikler yapılmakta ve mesleki eğitimler verilmekte, meslek sahibi hükümlü ve tutukluların ise mesleklerini geliştirebilecekleri ortamlar sunulmaktadır.
Bu kapsamda; Açık Ceza İnfaz Kurumumuz İşyurdu Müdürlüğünde 4 adet (Mobilya, Demir, Tarım-Sera ve Fırın), Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda da  4 adet (Kundura, Terzi, Fotoğraf ve Fotokopi)  olmak üzere toplam 8 iş ve meslek atölyemiz bulunmaktadır. Bu atölyelerde 104 hükümlü ve tutuklu çalışmaktadır.

Bu atölye ve iş kollarında çalışan hükümlüler,  çalışarak meslek öğrenmelerinin yanında aynı zamanda sorumluluk bilinci kazanması, moral ve motivasyon yüksekliği, özgüven kazanımı, sosyalleşme, disipline olabilme gibi kendilerine birçok hususta fayda sağlamaktadır. Burada yalnız cezalarını infaz etmemekte, aynı zamanda üretim yaparak ülke ekonomisine de çok ciddi katkıda bulunmaktadırlar.

Kurumlarımızın eğitim ve öğretim servisi ile psiko-sosyal servisleri tarafından; Aşçı Çırağı-Yardımcısı, Bilgisayar Kullanımı, Ayakkabı İmalatı, Sentetik Boya,Örgü, Dolgu Oyuncak, Terzilik, Berberlik, Enstrüman Yapımı, Halk Oyunları ,Satranç ,Hijyen Eğitimi,Yabancı Dil(Arapça-İngilizce),İş Sağlığı ve Güvenliği, Kaynakçılık, Mantar Yetiştiriciliği, Ahşap İskelet Montaj kursları düzenlenmekte, katılımcı tutuklu ve hükümlülere kurs bitiminde sertifika verilmektedir.

Ayrıca Kurumlarımızda ortaokul, lise ve üniversite okuyan açık öğretim öğrencisi hükümlülere de imkan sağlanmaktadır.

Adalet Bakanlığımız Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün uygulamaları ve destekleri ile günümüzde, ceza infaz kurumlarımız birer okul, eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi, topluma kazandırma merkezi şeklinde çalışmakta ve eğitim-öğretim faaliyetleri uluslararası standartlara uygun bir şekilde yürütülmektedir.

Kurumlarımızda kalan hükümlülerimizden; burada geçirdikleri süreyi iyi değerlendirmelerini, vakitlerini faydalı işlerle geçirmelerini, Adalet Bakanlığımızın ve kurumlarımızın sunduğu atölyede çalışma, kurslara katılma vb. etkinliklerden mutlaka istifade etmeye gayret etmelerini, kendilerini tahliyeden sonraki hayata hazırlamaları ve tahliyeden sonra da aileleri ve toplum ile uyumlu bir yaşam sürmelerini rica ediyor, burada atölye ve kurslarda yaptıkları faydalı çalışmalar ve üretime olan önemli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir an önce ailelerine, sevdiklerine kavuşmalarını diliyoruz.

Kurum personelimizden ve dış koruma görevini yerine getiren Jandarma personelimizden de;  kurumlarımızda barındırdığımız hükümlü/tutuklu vatandaşlarımızın bize birer emanet olduklarını unutmadan kendilerine insan haklarına ve mevzuatımıza uygun şekilde davranmalarını, ziyaret veya başka bir işlem için kurumlarımıza gelen hükümlü/tutuklu yakını vatandaşlarımıza da nezaketle ve sabırla davranmalarını, fazladan bekletilmeden işlemlerini makul sürede bitirmelerini, kurumlarımızda hijyen ve sağlık tedbirlerine azami derecede riayet etmelerini rica ediyorum.

Kurumlarımızdaki hem covid 19 salgını sürecindeki fedakarlık ve tedbirlere uyumları, hem de diğer başarılı çalışmaları için kurum idareci ve personelimiz ile Jandarma il/ilçe/bölük komutanlarına ve personeline ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

İnfaz kurumlarımızın güvenlik, sağlık vb, işlerinin birlikte yürütülmesine ilişkin Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımızca imzalanan protokol çerçevesinde, özellikle Covid 19 salgını sürecinde infaz kurumlarımıza yardım ve desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere Rektörlerimize,  İl Jandarma Komutanımıza, İl Sağlık Müdürümüze, İl Emniyet Müdürümüze, Belediye Başkanlarımıza ve katkıları olan diğer kurumlarımızın yöneticilerine ve personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygularla sözlerime son verirken, bu güzel akşamda, iftar soframızı şereflendiren siz değerli tüm misafirlerimize ve iftar yemeğinin organize edilmesinde emeği geçen kurum personelimize teşekkür ediyor, yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. " dedi.
Yapılan iftar duası sonrası Konya Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli iken emekliye ayrılan teknisyen Hasip Gülkaya'ya plaket takdim edildi. Ceza İnfaz Kurumu personeli ve iftara katılan hükümlüler ile yapılan sohbet sonrası program sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English