Son Dakika Haberler

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, Doğalgaz kombisinin kış öncesi mutlaka temizlik ve bakım yaptırılması konusunda uyardı. Kombi bakımın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Ünlügül, “Kombilerin, bakımları düzenli olarak yapılmadığı zaman can ve mal kaybına karşı son derece önemlidir” dedi.

“Kombi bakımını mutlaka yaptırın”
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla kombi bakım döneminin başladığını belirten Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, Kombi ve tesisatının sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ünlügül, “Bakımı yapılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner. Kombilerin kış ayına girmeden bakımlarını yapılması gerekmektedir. Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde eski kombinizin verimi artar, kombinizin de ömrü uzar. Kombi ve tesisatınızdaki arızalar kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde doğalgaz faturanıza yansımaz. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza yapmayacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az doğalgaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız”

“Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşıyor”
Aşırı kirlenen ve hasar gören tesisat parçalarının kombinin ömrünü kısalttığını, bakımı yapılmayan kombinin doğalgaz tüketimini arttırdığına vurgu yapan Ünlügül, “Kombi bakımı sırasında filtre temizliği de önem taşımaktadır. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız. Bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. Kalorifer peteklerinde özellikle su zamanla zift halini alır ve ısı yapmaz. Aynı zamanda kalorifer peteklerinin de bakıma ihtiyacı vardır. Kalorifer peteklerinin iç ve dış temizliği ısı iletimini büyük ölçüde arttırarak daha az doğal gaz tüketilmesini sağlar. Doğalgazlı mekânda havalandırma menfezi kesinlikle kapatılmamalı. Doğalgaz tüketiminde ve kombi kullanımında vatandaşların kullanılmayan odaların petek vanalarının kapatılarak doğal gaz tüketiminden kar edileceği düşüncesinin yanlıştır. Kullanılmayan odaların kalorifer peteklerine sıcak su gönderilmeli veya termostatlı vanalar kullanılmalı. Termostatlı vana ile kalorifer peteklerine kombi sıcaklığında bağımsız olarak belli bir sıcaklıkta su gönderilir. Bu sayede peteklerin içindeki suyun donmaması ve tesisatın zarar görmesi önlenmiş olur”

Kombi Bakımında Dolandırıcılığa Karşı Dikkatli Olun! 
Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, bazı fırsatçıların vatandaşları arayıp kendilerini "yetkili kombi bakım servisi" olarak tanıttığını veya internete ilan verdiğini söyledi. Dolandırıcıların özellikle arama motorlarına ve sosyal medya araçlarına reklam verdiğini belirten Ünlügül, kombi bakımında ve parça değişiminde yüksek fiyat, gereksiz yere ürün değiştirme, olmayan arızanın tamir edildiği iddiasıyla para alma gibi konularda şikayetlerin özellikle bu dönemde artmaktadır. Böyle bir mağduriyetin yaşanmaması için bakım yaptıracak tüketicilerimiz odamızdan bilgi almaları gerekmektedir. Oda kaydı olmayan kişi veya kişilere kombi bakımı yaptırmaları doğru olmayacaktır. Tüketicilerimiz, sanal ortamda dolaşan 'kombinizin bakımını uygun fiyata yapalım', 'yetkili servis, uygun fiyat' gibi reklam ve telefonlara itibar edilmemelidir. Vatandaşlar, kombi bakımlarında değişen parça var ise mutlaka o parçayı teslim almalıdır. Kombi bakımı sonrası yapılan işlemlerin yazılı olduğu servis bakım formu talep edilmelidir. Yetkili servis olarak kendilerini tanıtanlardan iş yeri kimlik belgesi istenmesi ve gelen elemanların odamıza kayıtlı olduğunu mutlaka teyit edilmelidir. Yapılan işlemle ilgili servis fişi alınmalı ve yapılan işlemlerin servis fişine eksiksiz yazılması sağlanmalı. Bakımın odamıza kayıtlı firmalar ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir” dedi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • 2 yıl önce

    PARA TUZAĞIDIR YAPTIRMAYIN. KOMBİ BAKIM GEREKTİREN BİR CİHAZ DEĞİL !

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • A?
    acaba ?
    2 yıl önce

    hemşerim yanma odasında oluşan pislikler gaz çıkışını etkiler diye biliyorum ama. veyahut filtre tıkanıklığı olduğunda kombi su devirini tam anlamı ile gerçekleştirmez.! Sen yaptırma arıza oluşunca servis çağır :)

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English