Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Klasik literatür okumaları programı Konya’da yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Klasik Düşünce Okulu iş birliğiyle düzenlenen “İslam’da Dini Düşüncenin Teşekkülü Üzerine Klasik Literatür Okumaları” konulu program Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyla başladı.

Klasik literatür okumaları programı Konya’da yapılıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Klasik Düşünce Okulu tarafından düzenlenen “İslam’da Dini Düşüncenin Teşekkülü Üzerine Klasik Literatür Okumaları” başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, programda gerçekleştirdiği sunumda, İslam inancını esas alan, İslam’ın içinde, İslam’la yoğrulmuş gibi ifadelerle bir düşünceye atıfta bulunduğumuzu var saydığımızı belirterek, fakat düşünmenin kendisi üzerine fazla düşünmediğimiz için tasavvurlarımızın, iddialarımızın ve vardığımız neticelerin tatmin edici olmaktan uzak kaldığını ifade etti. “İyi, doğru ve güzel nedir?”, “Hayatın anlamı var mıdır?”, “Özgürlük mümkün müdür?” gibi soruların akademik ortamlarda da tartışıldığını kaydeden Kalın, “Bu konular üzerine dersler, seminerler, tezler yapılıyor. Fakat çağın ruhu bu sorulara sadece şüpheyle bakmıyor, aynı zamanda cevaplarının ancak mikro detaylarda, günlük hayatın akışında, zihnimizdeki kurgularda; görsellik, teşhircilik ve tüketim kültürünün kollarında aranması gerektiğini telkin ediyor” ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASI ZİHİNSEL, KÜLTÜREL VE TEKNOLOJİK SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, günümüzde İslam dünyasının büyük zihinsel, kültürel ve teknolojik sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Yeni dönemdeki bu sorunlardan umutsuzluğa, kırılganlığa ve öfkeye mahkûm olmadan yeniden klasik dönemdeki tecrübelere dönerek yola emin adımlarla devam etmek düşüncesiyle “Konya Okulu Projesi”ni başlattıklarını ifade eden Başkan Altay, “Konya Okulu Projesi çağdaş İslam dünyasını bu cendereden kurtarmak niyetiyle düşünce dünyamızı geliştirmek, İslam düşüncesinin kurucu eserlerini yalnız kendi dönemlerine hitap eden risaleler, kitaplar olarak görmeyip bu eserleri fikriyatımıza kaynaklık edecek bir kütüphane ve bir okul haline getirmek üzere başlatıldı. İslam düşüncesinin kurucu eserlerinin Türkçeye çevrilmesi, İslami ilimlerin ıstılahlarının ehil hocalar rehberliğinde Türkçe okutulması planlandı” dedi.

Klasik Düşünce Okulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Demirli, dört gün boyunca İslam düşüncesinin kuruluş felsefesini metin üzerinden tartışacaklarını belirterek, “İslam düşüncesini bize sunulan bakış açısıyla değil; metinler üzerinden, kelamın kurucu metinleri üzerinden, felsefenin kurucu metinleri üzerinden, tasavvufun ve fıkhın kurucu metinleri üzerinden büyük düşünürlerimizin ne dediğini anlamaya çalışacağız” diye konuştu.

160 AKADEMİSYEN KATILACAK, DÖRT GÜN SÜRECEK
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 160 akademisyenin katılacağı ve dört gün sürecek “İslam’da Dini Düşüncenin Teşekkülü Üzerine Klasik Literatür Okumaları” programı kapsamında gün boyunca; kelam, tasavvuf, usul ve felsefe alanlarında çeşitli konu başlıklarında tartışmalar ve sunumlar gerçekleştirilecek.

Programın açılış bölümüne AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve çok sayıda akademisyen de katıldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English