Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KKTC'den, GKRY'nin Rum kesiminde yerleşik Büyükelçilere gönderdiği mektuba ilişkin açıklama:

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: "Dış politikamız ve ülkemize ilişkin kararların Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından kabul edilip edilmemesinin kıymetiharbiyesi yoktur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis'in, Birleşmiş Milletler (BM) ve KKTC arasında varılması muhtemel bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini bildirmesine ilişkin, "Dış politikamız ve ülkemize ilişkin kararların GKRY tarafından kabul edilip edilmemesinin kıymetiharbiyesi yoktur." ifadesini kullandı.


Ertuğruloğlu, GKRY Dışişleri Bakanı Kasulidis'in, Rum kesiminde yerleşik Büyükelçilere gönderdiği mektup hakkında yazılı açıklama yayımladı.


KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "Rum tarafının, KKTC ve Türkiye'nin, devletimizin uluslararası toplum içerisindeki haklı yerini almasına yönelik çabalarını engellemek ve kendi teşvikiyle Kıbrıs Türk halkına uygulanan insanlık dışı izolasyonun devamını sağlamaktan başka bir amacı olmadığı Kasulidis'in mektubuyla bir kez daha teyit edilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.


Kıbrıs meselesinin Türk tarafı için bir hak ve hukuk davası olduğuna işaret eden Ertuğruloğlu, bu anlayışla KKTC ve Türkiye'nin Ada'daki gerçeklere uygun yeni bir politika belirlediğinin altını çizdi.


Ertuğruloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Kasulidis, Birleşmiş Milletler ve KKTC arasında varılması muhtemel bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini de belirtmektedir. Dış politikamız ve ülkemize ilişkin kararların, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından kabul edilip edilmemesinin kıymetiharbiyesi yoktur. Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün (BMBG) topraklarımızdaki mevcudiyeti ve faaliyetlerini sürdürmesi, iki taraf arasında kabul edilebilecek yasal bir düzenlemenin sonuçlandırılmasıyla mümkün olabilecektir."


- "Geriye dönülemez bir kararlılık içerisinde olduğumuzu yinelemek isteriz"


KKTC'nin BMBG'nin ülkedeki faaliyetlerini devletin iyi niyeti çerçevesinde yürütebildiğini ancak bu konuda bir anlaşmaya ihtiyaç olduğunu, BM Sekretaryası başta olmak üzere ilgili tüm BM kurumları nezdinde hem yazılı hem sözlü defaatle kayda geçirildiğini aktaran Bakan Ertuğruloğlu, şu değerlendirmede bulundu:


"KKTC, BMBG'nin ülkemizdeki mevcudiyetini ve faaliyetlerini iyi niyetimize dayalı mevcut düzenlemeyle yürütemeyeceğine ve zaman kaybedilmeksizin bir anlaşma üzerinde mutabık kalınmasının şart olduğuna inanmaktadır. Bu hususta geriye dönülemez bir kararlılık içerisinde olduğumuzu yinelemek isteriz."


Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC ve BM arasında iki tarafın da kabul edebileceği bir anlaşma için Dışişleri Bakanlığının yapıcı davranmaya devam ettiğini vurgulayarak BM'nin her zamankinden farklı olarak, yapıcı ve gerçekleri dikkate alan bir yaklaşım benimsemesinin önemli olduğunu belirtti.


KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:


"Samimi ve yapıcı tavrımıza rağmen BM'nin Ada'daki gerçeklerden kopuk yaklaşım sergilemeye devam etmesi ve bu nedenle bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmaması halinde, daha önceden de ifade ettiğimiz üzere, tüm seçenekleri gözden geçirmekten ve gerekli adımları atmaktan başka bir seçeneğimiz kalmayacaktır."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English