Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ta Türklerin Varoluş Mücadelesi" konferansında konuştu:

"(Türkiye-KKTC) Bizim aramızdaki bağlar millidir, kutsaldır. Dolayısıyla bu kadar önemli bağların koparılmasına hiçbir güç yetmeyecektir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

OSMANİYE (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ile KKTC arasındaki bağların milli ve kutsal olduğunu, bu önemli bağların koparılmasına hiçbir gücün yetmeyeceğini söyledi.


Tatar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) düzenlenen "Kıbrıs'ta Türklerin Varoluş Mücadelesi" başlıklı konferansa katıldı.


Burada konuşan Tatar, katılımcılara Kıbrıs'ın tarihi hakkında bilgi verdi.


Türkiye'den hiçbir zaman ümitlerini yitirmediklerini dile getiren Tatar, Kıbrıs halkının özgürlüğe kavuştuğu Kıbrıs Barış Harekatı'nda Mehmetçik ve mücahitlerin birlikte savaştığını aktardı.


Tatar, Temmuz 1974'te Ada'da yeni bir dönemin başladığını anımsatarak, Doğu Akdeniz'de Türk dünyasının bir temsilcisi olarak hem Türk bayrağını hem de KKTC bayrağını dalgalandırmaya devam ettiklerini vurguladı.


Kıbrıs'ta ulusal mücadelenin ne demek olduğunu iyi bildiklerine dikkati çeken Tatar, Doğu Akdeniz'de ana vatan Türkiye ile iş birliği içerisinde hak, hukuk, ulusal çıkarlar ve milli menfaatleri en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade etti.


Tatar, Türkiye ile KKTC arasındaki bağın önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bizim aramızdaki bağlar millidir, kutsaldır. Dolayısıyla bu kadar önemli bağların koparılmasına hiçbir güç yetmeyecektir. Kökümüz, tarihimiz, gönlümüz, yüreğimiz bir. İnşallah 2071'i de kucakladığımızda, bizden sonraki nesillerin gönüllerinde de anlayışın taht kurmasıyla, bu coğrafyada hakkımızın, hukukumuzun korunması, hem Mavi Vatan'ımızda hem hava sahasında, Doğu Akdeniz ve Akdeniz'in ne kadar önemli olduğunu milletimiz açısından değerlendirdiğimizde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ne kadar önemli ve doğru bir harekat olduğunu bir kez daha buradan paylaşıyorum."


Kıbrıs'ta artık federal temele dayalı bir siyasetin olamayacağına işaret eden Tatar, Ada'da sadece iki ayrı devlet şeklinde bir anlaşmanın yapılabileceğini kaydetti.


Tatar, yeni siyaset anlayışlarının egemen eşitliğe dayalı olduğunu ifade ederek, "Dünyaya bunu bütün samimiyetimizle paylaşıyoruz ve 'Bizim arkamızda Türkiye Cumhuriyeti var' diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs davası, bu büyük dava müşterek, ortak bir davadır. Milletin davasıdır." diye konuştu.


Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da Tatar'ı Osmaniye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Kıbrıs'ın sonuna kadar arkasında olacaklarını ifade etti.


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun da üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi.


- Tatar'a fahri doktora unvanı verildi


Konferansta, OKÜ Senatosu tarafından Tatar'a fahri doktora tevcih edilmesi dolayısıyla takdim töreni yapıldı.


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Uzun'un senato kararını okumasının ardından Tatar'a cübbe giydirilerek fahri doktora diploması ve belgesi takdim edildi.


KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra OKÜ Rektörü Prof. Dr. Uzun'u makamında ziyaret etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English