Azerbaycan'da işlediği suçlardan dolayı kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı İnkılap B, Eyüpsultan'daki rezidansa düzenlenen operasyonla yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik çalışma yaptı.
Bu kapsamda ekipler, 2024'te İstanbul Havalimanı'nda özel güvenlik görevlilerinin üzerinde 16 kilogram külçe altının ele geçirilmesi üzerine 7 şüphelinin tutuklandığı dosyayı tekrar incelemeye aldı.
Dosya içerisinde firari şüpheli olarak tespit edilen ve o dönem yurt dışında olduğu belirlenen suç örgütü elebaşısının İnkılap B. olduğu belirlendi. Zanlının Azerbaycan'da işlediği suçlardan Interpol Daire Başkanlığı aracılığıyla kırmızı bültenle 196 ülkede arandığı anlaşıldı.
Şüphelinin ailesi takibe alındı
Soruşturmayı derinleştiren kaçakçılık polisleri, şüphelinin annesinin, eşinin ve 2 kızının havalimanından ülkeye giriş yaptığını belirledi. Takibe alınan 4 kişi, Eyüpsultan'daki bir rezidansta İnkılap B. ile buluştu.
Çevrede güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından şüpheli, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Öte yandan 2024'te özel güvenlik görevlilerinin, İstanbul Havalimanı'nda 16 kilo altını teslim aldıkları ve yakalandıkları anlar ile kırmızı bültenle aranan şüpheli İnkılap B'nin ailesinin havalimanından ülkeye giriş yaptığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Ülke zaten bu tür adamlarla dolu.
Yorum Yap
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Yaşlılara yönelik projeler için 50 milyon liralık destek
Annesinin teşvikiyle başladığı meslekte isimlere özel tasarım yapıyor
Konyaspor efsanesi Vukovic'le özel röportaj: “İlhan Palut’ta, Aykut Kocaman’ı görüyorum”
İran Cumhurbaşkanı: Müzakerelerden söz etmek teslim olmak anlamına gelmiyor
Tarihçi Caner Arabacı: “Osmanlı’yı Konya kurdu”
Kafe Karatay’ın yeni şubesi geliyor
Dereiçi Göleti'nde son durum
Araçta ölü bulundu
Silahla bir kişiyi yaralamıştı, çatıda yakalandı
Trendyol Süper Lig'de 34. haftanın programı belli oldu
İran ordusu: ABD yaptırımlarına uyan ülkeler Hürmüz Boğazı'nda sorun yaşayacak