DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Kilis'te zeytin hasadı başladı

Eklenme: 17.10.2023 - 10:34

Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Kilis'te, asırlık ağaçlardan toplanan zeytinlerin yağa dönüşmesinin zahmetli yolculuğu başladı.

Kilis'te zeytin hasadı başladı
Reklam alanı
Organik Zeytin Üreticileri Birliği tarafından Kocabeyli köyünde düzenlenen ilk hasat programına Kilis Valisi Tahir Şahin, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat ile protokol üyeleri katıldı.

Kilis Valisi Tahir Şahin ve beraberindekiler zeytin hasadı yaptı, Organik Zeytin Üreticileri Birliği tesislerinde incelemelerde bulundu.
Vali Şahin, yaptığı konuşmada, hasat döneminin bereketli olması temennisinde bulundu.

Tesisin 2011 yılında açıldığını anımsatan Şahin, tesiste yaklaşık yıllık 10 bin ton zeytinyağı üretimi yapıldığını ifade etti.

Zeytinin anavatanının Kilis olduğunu dile getiren Şahin, "Bu tesis, zeytinin ve zeytinyağının nasıl değerli hale geldiğinin, çiftçilerin üretim sürecinde eğitimler alarak zeytine nasıl katma değer kattığının göstergesidir." dedi.

Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap