Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı 21 Kasım’da satışa sunuyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık arttırma yoluyla satışa sunulacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı 21 Kasım’da satışa sunuyor
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkardı. İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin illerinde, farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık arttırmayla satılacak. Arsalar, KDV’den muaf olarak satılacak. Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25’i peşin olacak. Kalan tutara ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Açık arttırma, belirtilen tarihlerde, TOKİ İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara’da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye internet üzerinden de teklif verilebilecek.

"622 ADET MUHTELİF ARSA KDV’DEN MUAF OLARAK SATILACAK"
Arsa satışlarının çok cazip olduğunu söyleyen vatandaş Şahin Çetin, "Arsalara yoğun ilgi olacağını düşünüyorum. Şartlar çok cazip. 622 adet muhtelif arsa KDV’den muaf olarak satılacak. Yüzde 25’i peşin olarak satılacak ve 24 ayda vade yapılacak bu arsalar. Satışa çıkan yerler için peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim imkanı sağlanacak." şeklinde konuştu.

"ARSA ALIP KENDİ EVİNİ YAPMAK KONUT ALMAKTAN DAHA CAZİP"
Arsa almanın konut almaktan daha avantajlı olduğunu söyleyen Yatırımcı Okan Çelik, "Arsa alımıyla ilgili bakanlık bize bu şekilde bir fırsat sundu arsalar ile ilgili. Ben de Muğla, Çanakkale veya Antalya’da bir arsa alıp kendi evimi yapmak istiyorum. Dairelerden avantajlı durumu KDV’den muaf olması. Yüzde 25’i peşin kalan kısmıyla da ilgili 24 ay taksit yapılıyor olması çok cazip geldi. Bütçemize göre bakacağız eğer peşin alabilirsek bir de yüzde 20 indirim de var. Eğer bütçemize uygun bir şey bulabilirsek peşin de alabiliriz. Uygulama çok cazip şu anda. Arsa alıp kendi evini yapmak konut almaktan daha cazip şu anda" ifadelerini kullandı.

"BUNUNLA İLGİLİ BİR YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Açık arttırmaya katılıp arsa almak istediğini ifade eden Ceyhun Yeşin, "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın 44 ilde 622 arsayı satışa çıkardığını duydum. Bununla ilgili 21-22-23 Kasım diye hatırlıyorum, arsaları gidip açık arttırmada görmek istiyorum. Hatta açık arttırmaya katılmayı da düşünüyorum. Bununla ilgili biraz daha araştırma yapacağım. Bununla ilgili bir yatırım yapmayı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English