Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kendisini arayan telefon dolandırıcısını ‘inanmış’ gibi yaparak kandırdı; o anları kaydetti

Batman'da Rabih Yüksel’i telefonla arayan kişi, banka hesabından yanlışlıkla 400 doların bir firmaya gönderildiğini belirterek, işlemin iptali için mobil bankacılık şifresiyle işlem yapılması gerektiğini belirtti.

Kendisini arayan telefon dolandırıcısını ‘inanmış’ gibi yaparak kandırdı; o anları kaydetti

Dolandırıcılığı fark eden Yüksel, ‘inanmış’ gibi davranarak, görüşmeyi de yanındaki arkadaşının cep telefonu kamerasına kaydettirdi. Kendisinden istenen mobil bankacılık şifresini 2 kez bilerek yanlış giren Yüksel, kadına kendisini dolandırmaya çalıştıklarını anladığını söyleyince telefon kapandı.

 

Batman’da bir kamu kurumunda çalışan Rabih Yüksel’i telefonla arayan bir kişi, banka hesabındaki 400 doların bir firmaya gönderildiğini belirterek, işlemin iptali için mobil bankacılık şifresini girmesini istedi. Dolar hesabı olmayan ve yıllardır belirtilen bankadaki hesabını kullanmayan Yüksel, dolandırılmaya çalışıldığını anladı. Bunun üzerine yanındaki arkadaşının cep telefonundan da konuşmaları kaydetmeye başladı. Yüksel, kendisini arayan kadına ‘inanmış’ gibi davranarak yönlendirmelerine uydu. Yüksel, en son işlem için kendisinden istenen mobil bankacılık şifresini 2 kez yanlış girdi. Şifreyi doğru girmediği takdirde 400 dolarının gideceğini tekrar belirterek Yüksel’i doğru şifre girmesi konusunda uyaran kadına, kendisini dolandırmaya çalıştıklarını anladığını söyledi. Bunun üzerine kadın telefonu kapattı. 

‘PANİK OLMUŞ GİBİ DAVRANDIM’

Kendisini arayan kadının bahsettiği banka hesabının yıllardır pasif olduğunu ve dolar hesabı da olmadığını kaydeden Yüksel, dolandırılmaya çalışıldığını anladığı an, arkadaşının telefonundan görüşmeyi kaydettirdiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Kadın, benden 400 doların çekildiğini ama telefon bankacılığı şifremi girerek bunu iade edilebileceğini ve bu yapılan yanlışın da düzeltilebileceğini söyledi. Ben panik olmuş gibi davrandım. Karşımdaki insanı buna inandırmak istedim. Sonucunun nereye gideceğini merak ediyordum. Daha sonra ‘tamam nasıl istiyorsanız öyle yapalım’ dedim. ‘Biz kartınızı size tekrar göndereceğiz’ dedi. Hatta ‘adresinize mi gönderelim şubeye mi gönderelim’ dedi. Ben de panik halinde ‘mutlaka şubeye gönderin’ dedim. Ondan sonra ‘sizi sesli yanıt sistemine aktarıyoruz’ dedi. İnandırmak için de T.C. kimlik numaramın ilk 3 rakamını bir de son 2 rakamını söyledi. Zaten bu bankacılıklarda bu ilk 3 rakam ve 2 rakam bellidir. Bu herkese açıktır. Ben bunu bilmiyormuş, inanmış gibi davrandım kendisine. Muhtemelen tuşlamaların hangisi olduğunu kendisi bilecek bir program düzeneğinin içerisine soktu beni. Çünkü yönlendirdiği bir yer yoktu. Sesli yanıt sistemi diye bir şey yoktu. Herhangi bir sinyal sesi yoktu. Ben rastgele 6 tane numara tuşladım. ‘Beyefendi tuşlamış olduğunuz rakamlar yanlış galiba’ dedi. ‘Bir daha tuşlayayım o zaman’ dedim. Tekrar yönlendirdi. O benim düştüğüme inanmıştı. Tekrar yanlış bir tuşlama yaptım. Daha sonra ‘siz yanlış tuşlama yaptınız. Ben sizin hesaplarınıza bu şekilde ulaşamıyorum. Onun için sizin bu 400 dolar o firmaya gidecek. Siz de bunu ödemekle mükellef olacaksınız’ dedi. Ben de o zaman ‘şu anda ben sizi kayıt altına alıyorum. Devletimiz, ‘ben hakimim, savcıyım, polisim, banka görevlisiyim telefonlarına inanmayın, itibar etmeyin diyor. Siz de bu şekilde buna düşecek insanları arıyorsunuz ve o garibanların 3-5 kuruşunu alıyorsunuz’ dedim ve telefonu kapattı.”  

 

‘VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI’

Bu şekilde gelen telefonlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Rabih Yüksel,  "Ben ‘keşke beni arasalar, beni de bir sefer böyle bir test etseler’ diyordum. Aradılar. Almaları gereken cevabı ben onlara fazlasıyla verdim zaten. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalılar. İçişleri Bakanlığı bize mesajlar gönderiyor. Hepimize geliyor bu mesajlar. Hiçbir devletin hiçbir polisi, savcısı, hakimi sizi telefonla arayıp, şuraya para yatırın, şuradan para çekin, şu şifreyi verin, şunu yapın demez."


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 13
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    ÖMER
    141 gün önce

    ARDA TURAN DUYMASIN SENİ KIZAR ŞİMDİ

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • C
    CEM
    142 gün önce

    İlginenen pek yok. Polis de usanmış.Sahtekarın numarasını polis karakolundaki ilgili birime bildirmeye gittiğimde memurun elinde iki sayfa sahtekarların numarası olduğunu gördüm.Hangi birini yakalayacak? Veya yakalanınca ne oluyor sonuç ortada

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English