Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi soruşturmasına yönelik, "Adalet, Sağlık ve İçişleri bakanlıkları 1,5 yıl önce gizli bir operasyon başlattı. Çeteye operasyon 5,5 ay önce yapıldı. Savcıyı tehdit görüntüsü ortaya çıkınca gündem oldu" dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlladı.
Kemal Memişoğlu, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki çok üzgünüm. Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir canii çeteden bahsediyoruz. Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik. Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteden bahsediyoruz. Bunları, insanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz" dedi.
"İlk ihbar 2023'te geldi"
"Yeni doğanlarla ilgili 2023 Mart sonu itibariyle ihbar geliyor ve bizim denetleme elemanları denetliyorlar" diyen Memişoğlu, "Adalet, Sağlık ve İçişleri bakanlıkları 1,5 yıl önce gizli bir operasyon başlattı. Bebekleri işin içine katabilecek kadar cani olabileceklerini hesaba katmamıştık." açıklamasını yaptı.
Çok gizli çalıştık, hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcılar" diyen Bakan Memişoğlu, "Bir tane CİMER başvurusu ile bir çeteyi çökerttik, biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bir şikayet geldiğinde denetliyoruz. İnsanlarımız şüphelenmesin, başka vaka var mıdır diye? Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
cimer e şikayet olmuş olmasa devam bebek katilliğine ilginç ya avrupada olsa bakan istifa etmişti.
bir avrupa ülkesinde olsa bırak bakanı başbakan bile istifa etmişti çok yazık bu ülkenin insanına
Sayın Fahrettin Koca zamanında varmış demek ki bu olay şimdiki sayın bakan Memişoğlu neden 1 yıldır beklemiş peki ben olsam istifa ederim bu ülke tarihindeki en iğrenç olaylardan bir tanesi.
Sayın Bakan birbuçuk yıl önce haberiniz vardı da.????.neden faaiyete geçmediniz.ufacık bebeklerin ölmesini mü beklediniz.Ülkemizin her yerine özel hastane adında soygun yerleri açıldı.sonuç çok vahim.Allah kimseyi özel hastanelere muhtaç etmesinin.
sanki gizli polis operasyon yapıyor bu ülkede operasyonu polis asker yapar
Yazıklar olsun 1,5 yıl bebek ölümlerini seyretmişler adaletin olmadığı bir toplumda yaşıyoruz.
Niye bu kadar beklediniz
bebeklerin ölmesini seyrettiniz yani
Yorum Yap
Görgün: Türkiye, kendi silahını kendi aklıyla tasarlayıp üretmeye kararlılıkla devam ediyor
Konyaspor, Kayserispor maçının hazırlıklarına başladı
TBMM'de 'mezar başında rakı içme' tartışması
Hava yolu taşımacılığında gümrük işlemleri dijitalleşiyor
Türk Tarih Kurumunun 100 eserden oluşan "Genel Okuyucu Dizisi Kitapları" tanıtıldı
Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdić: Kalbimiz her zaman Türkiye’yle beraber
Mevlana şehrinde "Şebiarus" yoğunluğu devam ediyor
Türkiye Taşkömürü Kurumu 263 yeni personel alacak
Konya'da tuvalette silah bulundu! Devreye polis girdi
Burhanettin Duran'dan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. Vuslat Yıl Dönümü paylaşımı
Konya'da jandarma ekipleri 586 adet tabanca namlusu ele geçirdi
Konya'da uyuşturucu operasyonu! 4 kişi yakalandı
Haber Ara