İsrail'in soykırımcı başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alçakça hedef alan açıklamaları kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Sosyal medyada “#GenocidalNetanyahu” etiketi gündemin ilk sırasında yer aldı.
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki çeken Netanyahu’ya, Türkiye’den resmi kurumlardan ve siyasi isimlerden art arda açıklamalar geldi.
Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurum, söz konusu ifadeleri kınadı.
Tepkiler yalnızca resmi açıklamalarla sınırlı kalmazken, sosyal medyada da kısa sürede geniş bir karşılık buldu. Kullanıcılar, “#GenocidalNetanyahu” etiketi altında binlerce paylaşım yaparak Netanyahu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.
Söz konusu etiketin Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de gündeme girdiği, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok konuşulan başlıklar arasında ilk sıraya yükseldiği görüldü.
Uluslararası kamuoyunda da yankı bulan gelişmeler kapsamında, çok sayıda kullanıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları paylaşırken, Netanyahu’ya yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı dikkat çekti.
Uzmanlar, sosyal medyada oluşan bu geniş çaplı etkileşimin, kamuoyunun bölgedeki gelişmelere ilişkin hassasiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtiyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Şu bebek katili, şeytanın çocuğunu, imha etmek çok mu zor!?
Yorum Yap
Beyaz Saray: İran'la anlaşmanın tamamlanması günler sürebilir
Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Konya'da şampiyonluk mutluluğu acıyla bitti! Maç sırasında hayatını kaybetti
İki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı
Akın Gürlek'ten ceza infaz kurumlarındaki çalışmalara ilişkin açıklama
Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç edeceği isimler belli oldu
Konyaspor 2026-2027 sezonunda yine Süper Lig’de!
Bayram tatili yolunda kaza: Takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı
Sulama havuzuna düşen çocuk can verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum FK'yı tebrik etti
Çorum FK, Konya’da zaferi kaptı
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeden İsrail'e ortak tepki