Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Yaz Kuran Kursları Arası Dostluk Ve Kardeşlik Futbol Turnuvası sona erdi

Karatay Belediyesi tarafından İlçe Müftülüğü’nün de katkılarıyla düzenlenen “Karatay Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” tamamlandı. Yıldızlar ve Minikler olarak iki ayrı kategoride düzenlenen organizasyonda dereceye giren takımlar kupa, madalya ve ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Karatay Yaz Kuran Kursları Arası Dostluk Ve Kardeşlik Futbol Turnuvası sona erdi
Karatay Belediyesi ile Karatay İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla, ilçedeki kuran kursları ve camilerde eğitim alan çocuklar arasında düzenlenen “Karatay Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” sona erdi.
24 Temmuz ile 9 Ağustos tarihleri arasında yapılan organizasyona yıldızlar kategorisinden 15 cami Kur’an Kursu, Minikler kategorisinden ise 13 cami ve Kuran Kursu katıldı. 22 maç üzerinden oynanan turnuvada yedekler dahil toplamda 230 öğrenci ter döktü. 
Oldukça çekişmeli karşılaşmalara sahne olan turnuvanın son gününde Minikler ve Yıldızlar kategorisinde finale çıkan takımlar şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele verdi. 
Ahmet Çalık Parkı’ndaki 3’ncülük 4’ncülük mücadeleleri sonucunda Yıldızlar’da Fatih Kuran Kursu 3’ncü, Mevlana Karakulak Cami 4’ncü oldu. Minikler’de ise Hamzaoğlu Karakoyuncular Camii 3’ncü olurken, İmam-ı Azam Camii takımı turnuvayı 4’ncü olarak tamamladı. 

TURNUVANIN FİNAL MAÇLARI OLDUKÇA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
“Karatay Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”nda Yıldızlar Finali İmam-ı Azam Cami ile Toraman Cami arasında oynandı. Karşılaşmayı kazanan İmam-ı Azam Cami, Yıldızlar kategorisinin şampiyonu oldu. Minikler kategorisi final maçı ise Cıvıloğlu Camii ile Karakulak Mevlana Camii arasındaydı. Çekişmeli geçen maçı kazanan Cıvıloğlu takımı da Minikler kategorisinde şampiyon oldu. 

BU TURNUVANIN KAZANANI ÇOK KAYBEDENİ YOK
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Cıvıloğlu Camii ve Karakulak Mevlana Camii arasındaki final maçını takip etti. Karşılaşmanın ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvanın kupa töreni ve madalya takdimi için düzenlenen törende konuştu. 
Organizasyona katılan tüm öğrencileri tebrik eden Başkan Hasan Kılca; “Kazananı çok, kaybedeni olmayan bir turnuvayı daha geride bırakıyoruz. Sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın hakim olduğu bir ortam oldu. Yaz tatillerini boş geçirmeyip Kur’an kursu eğitim alan ve bu vesileyle Karatay Belediyesi olarak düzenlediğimiz Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası’na katılan tüm kurslarımıza, öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Belediye olarak eğitime, gençliğe ve spora destek vermeye devam edeceğiz. Eğitim ve öğretim döneminde okullar arası futbol turnuvaları düzenliyoruz. Yaz aylarında ise yaz kuran kursları ile camiler arası futbol turnuvası organize ediyoruz. Amacımız; sevginin, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin artması. Bugün biriktirdiğiniz hatıralar ömür boyu zihinlerinizde yer alacağına inanıyorum. Bizler de bu temiz zihinlerinizi güzel anılarla gayret ediyoruz. Sizleri çok seviyoruz çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz ve geleceğimiz sizlere emanet” dedi.
Turnuvanın final maçı ve kupa törenine katılan Karatay İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Şakir Eğri ise turnuvayı organize eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. Şakir Eğri şunları aktardı; “Karatay Belediyemizin düzenlediği Karatay Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası, artık ilçemizde bir gelenek haline geldi. Sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi bu turnuvada kaybeden yok. Herkes kazandı. Dostluk ve kardeşlik kazandı. Turnuvayı düzenleyen belediyemize ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda Karatay Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “Karatay Yaz Kuran Kursları ile Camiler Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”nda dereceye giren takımlara ile çocuklara madalya, kupaları ve hediyeleri verildi. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English