Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Gençlik Meclisi yaz kursları sona erdi

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Kursları” eğitimleri sona erdi. Çocukların ve gençlerin Yaz tatillerini daha verimli ve keyifli geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirilen eğitimlere katılan öğrenciler, programda seslendirdikleri şiirler ve ezgilerle davetlilere güzel bir akşam yaşattı.

Karatay Gençlik Meclisi yaz kursları sona erdi
 “Fethedilecek Çok Gönül Var ise Kat Edilecek Çok Yol Var” sloganıyla özellikle eğitim çağındaki çocuk ve genlere yönelik çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, hayata geçirdiği önemli bir projesini daha başarıyla tamamladı. 
Eğitim çağındaki çocuklar ve gençlerin Yaz tatillerini daha verimli ve keyifli geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirilen “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Kursları” eğitimleri sona erdi. Eğitimlerin finali ise yine Karatay Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen kapanış programıyla gerçekleştirildi. 

YAZ KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’ndaki programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Protokol Üyeleri, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, Karatay Belediyesi Meclisi Üyeleri, Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, Karatay Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, Karatay Gençlik Meclisi Yaz Kursları eğitimlerine katılan öğrenciler ile aileleri katıldı. 

ÇOCUKLARIMIZIN HEM EĞİTİMLERİNE HEM DE GELİŞİMLERİNE KATKI SUNDUK
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada Karatay Gençlik Meclisi’nin hayata geçirdiği projeye bu yıl 400 ortaokul, 300 de lise olmak üzere toplamda 700 kişinin başvurduğunu, öğrencilerin 4 Temmuz ile 26 Ağustos tarihleri arasında yoğun bir eğitim ile birçok faaliyete katıldığını söyledi. Başkan Hasan Kılca; “Yavrularımız hafta içi her gün Kur’an-ı Kerim temelli Siyer, İlmihal, Temel Dini Bilgiler eğitimlerini aldılar. Yeteneği olan yavrularımız ise seçtikleri Ebru, Photoshop, Akıl Zeka Oyunları Atölyesi ile çocuklarımızın sportif başarılarına destek olmak adına voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, satranç ve okçuluk eğitimleri aldı. Tüm bu derslerin yanında öğrencilerimiz Yaz aylarını verimli keyifli geçirmeleri için de; Paintball, Okçuluk, At Binme, Bowling, Lazertag, Aquapark, Yüzme, Şehir turu, Bilim Merkezi Gezisi, Kelebekler Vadisi Gezisi, Sinema, Piknik, Lavanta Bahçesi Gezisi, Müzeler Gezisi gibi daha birçok aktiviteye katıldılar. Yaz kursumuz boyunca öğrencilerimiz için 30 öğretmen 25 danışman ve 10 da yardımcı personel görev yapmıştır. Bu vesileyle eğitimleriyle, ilgi ve hassasiyetleriyle öğrencilerimizin yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz de bu dolu dolu projeyle çocuklarımızın hem eğitimlerine hem de gelişimlerine katkı sundular. Bu ve daha birçok projeyle çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel çalışmalar yapıyorlar. Bizler de her projelerinde Kent Konseyimizin, Gençlik ve Kadın Meclisimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

AMACIMIZ NESİLLERİMİZİN İHYASI VE YAVRULARIMIZIN GELECEĞE İYİ HAZIRLANMASI
Yaklaşık 2 hafta sonra 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin başlayacağını hatırlatan Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin okullarında rahat etmesi ve eğitimlerini güzel ortamlarda alabilmesi için gerekeni yapmayı sürdürdüklerinin altını çizdi. 
Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Bir yandan ilçemizin ihtiyaç duyduğu yeni okullar inşa ederken, diğer taraftan da okullarınızın varsa eksikliklerinin giderilmesi için birçok yeni hizmeti hayata geçiriyoruz. Yine, 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da ilçemizde ilkokula başlayacak yaklaşık 10 bin yavrumuza çanta ve kırtasiye desteği veriyoruz. Okullarımızın bahçelerinde yeni ve FIFA normlarına uygun suni çim halı sahalar yapıyoruz. Okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları kitaplıkları kuruyoruz. Binlerce öğrencimize TÜBİTAK Meraklı Minik, Bilim Çocuk ile Bilim ve Teknik dergileri gönderiyoruz. Dolayısıyla bu ve sayamadığım daha birçok proje ile hizmetimizde tek amacımız; nesillerimizin ihyası ve yavrularımızın geleceğe çok daha iyi hazırlanmasıdır. Gençlerimiz ve çocuklarımız için ne yapsak azdır. Bu yaz döneminde de onlar için elimizden geleni yapmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz.”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın konuşmasının ardından “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Kursları” eğitimi alan öğrenciler, hazırladıkları programı katılımcıların beğenisine sundu. Gençler; eğitimleri süresince öğrendikleri şiirler ve ezgileri seslendirdi, çeşitli etkinliklerle programa katılanlara güzel bir akşam yaşattı. Programın sonunda ise aldıkları eğitimler sonucunda başarılı olan öğrencilere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English