Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay'da yeni bir protokol: Kur’an-ı Kerim'in daha doğru okunup anlaşılması hedefleniyor

4. Tecvid Çalıştayı, Karatay Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Karatay’da gerçekleştirildi.

Karatay’da yeni bir protokol: Kur’an-ı Kerim’in daha doğru okunup anlaşılması hedefleniyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde düzenlenen çalıştayda; Tecvid kitabının yazımından kitabın yazımında yararlanacak kaynaklar, Meharic ve Sıfatı Huruf tariflerinin güncellenmesinden daha önceki çalıştaylarda üzerinde durulan hususlara kadar daha birçok konu ele alındı.

Karatay Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında hazırlanan işbirliği protokolü, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ile Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge arasında imzalandı.
Karatay Belediyesi’ndeki işbirliği protokolünün imza programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kur’an-ı Kerim’in güzel okunması ve anlaşılmasının önemine değindi.

KUR’AN-I KERİM’İN DOĞRU OKUNMASI VE ANLAŞILMASI ÇOK ÖNEMLİ
Başkan Hasan Kılca; “Bu konuların işleneceği 4. Tecvid Çalıştayı’nın Karatay’ımızda yapılıyor olması ve buna belediye olarak bizlerin destek olması, bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmelerine çok önem veriyor ve bu bağlamda da İl ile İlçe Müftülüklerimizle sık sık işbirlikleri yapıyoruz. 4. Tecvid Çalıştayı’nın Kur’an-ı Kerim’in doğru okunması ve daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını diliyor, programın hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARATAY BELEDİYESİ, 4. TECVİD ÇALIŞTAYI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Karatay Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan söz işbirliği protokolü çerçevesinde de Karatay Belediyesi; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından dördüncüsü düzenlenen Tecvid Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.
Karatay Termal Termal Tatil Köyü’nde 13-14 Ekim tarihleri arasında yapılan çalıştaya Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir tarafından üniversitelerin ilahiyat fakültelerinden alanında uzman öğretim üyeleri katıldı.

Tecvid Kitabının Yazımı, Kitap Yazımında Yararlanılacak Kaynaklar, Meharic ve Sıfatı Huruf Tariflerinin Güncellenmesi, İhtilaflı Konuların Nasıl Yazılacağı, Konular ve Yazım Ekibinin Oluşturulması ile Daha Önceki Çalıştaylarda üzerinde durulan Hususlar gibi daha birçok konu müzakere edildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, çalıştaya ev sahipliğinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Çalıştayın öneminden söz eden, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu’nun da uzun yıllardır hizmet veren bir kurum olduğunu ifade eden Dr. Hafiz Osman Şahin şunları aktardı; “Kurul ve kurum olarak amacımız, hem kuruma hem de topluma kıraat ve tilavet konularında bir şeyler üretebilmek, önermek, rehberlik yapmak ve faydalı olmak. Bu yıl ile birlikte 4’üncü tecvid çalıştayımızı yapıyoruz. Tabii, tecvid konusunda bugüne kadar Türkçe olarak pek çok eser kaleme alındı. Ancak bu eserler kişilere ait olduğu için farklı bilgiler de yer alıyor. Bunlar Kur’an-ı Kerim’in okunmasına tilavetine de yansıyor ve birtakım ihtilaflara da neden olabiliyor. Bizler de arzu ettik ki kurum ve kurul olarak hazırlanmış bir tecvid kitabının ortaya çıkmasını arzu ettik. Bu konuda da pek çok çalışmalar yapıyoruz.”

Çalıştaya katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de ev sahipliğinden dolayı Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Ali Öge; “Karatay Belediyemiz bu yıl 4’üncüsü yapılan Tecvid Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Katkıları dolayısıyla Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum. Eğitim ve gençlerimizin yetişmesi konularında hassas olan başkanımız, bu konuda da bizlere ev sahipliği yapıyor. Buradan nice hayırlı sonuçlar çıkmasını diliyorum” dedi. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English