Karatay Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayını; tarihi, kültürü ve medeniyetler beşiği yönüne yakışır kültürel ve eğlenceli etkinliklerle ihya etmeye hazırlanıyor. Belediye bu kapsamda rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan için organize edilecek etkinliklere ev sahipliği yapacak. Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerde ayrıca ödüllü yarışmalar da yer alacak.
Karatay Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın tüm maneviyatı ve coşkusuyla yaşandığı ilçede bir ay boyunca vatandaşların çocukları ve tüm aileleriyle birlikte Ramazan’a has güzelliklerle dolu hoşça vakit geçirebilmesi için gerekli bütün hazırlıklarını tamamladı. 
KARATAY’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ CUMA AKŞAMI BAŞLIYOR
Karatay Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Karatay Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin katkılarıyla hazırlanan ve Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler Cuma akşamı saat 21.30’da başlıyor. Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerde ise; Meddah/Hikayeler, İbiş ile Memiş, Nasreddin Hoca’dan Hikayeler, Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu, Kavuklu-Pişekar Ortaoyunu, Hacıvat-Karagöz Gölge Oyunu, Nasreddin Hoca - Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu, Davul Eşliğinde Çocuklarla Mani ve Ödüllü Yarışmalar yer alacak. Cuma ve Cumartesi akşamı 21.30’da yapılacak olan ve her yaş grubuna hitap eden çeşitli eğlence ile genel kültür etkinliklerinin ilk haftasının ardından 23-24 ve 30 Mart ile 06 ve 07 Nisan günlerindeki programların başlama saati ise 15.00 olarak belirlendi.
RAMAZAN’I TÜM MANEVİYATIYLA VE GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITAN BİR ATMOSFERDE YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm Karataylıları on iki ayın sultanı Ramazan ayını tüm maneviyatıyla ve geleneksel kültürümüzü yansıtan bir atmosferde yaşamaya davet etti.
Tüm İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi Ramazan ayına kavuştuğunu belirten Başkan Hasan Kılca; “Sahurdan teravih namazına, oruç saatlerinden iftar sofrasına kadar bir ve beraber olmanın güzelliğini hep birlikte yaşadığımız Ramazan ayındayız. Bu mübarek ayın manevi hazzını, rahmetini ve bereketini tüm Karatay’a daha fazla yaşatmayı arzuluyoruz. Bu amaçla hazırladığımız ve Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
1.ye mevlana şekeri hediye edilecek sanırım
karışmayın millet dinine orucuna ramazanına siz üzerinize düşeni yaptınızmı haram olsum haklarım
tamm anladım, lakin hayırda yarışın derken etkinlikte yarışın mı anlamalıydık? her belediye kendince etkinlikler, hediyeler, gösteriler vs yarışına girdi. ibadetlerin mütevazilikle birlikte öncelik olması gereken bu dönemlerde bu aktiviteler ibadet önceliğini geri plana atıyor gibi? ebeveynlerde ise çocukları götürmese bu programlara bir eksiklik psikolijisine kapılabiliyor hissi, hiç birinden evladımız geri kalmasın yarışı.. hassaten bu Ramazan biraz daha mütevazi olamaz mıydı? seçime kurban giden bir Gazze acısı var sanki genizlerde.. oruç bir manada açlığını hissedebilmekti kardeşinin, peki acısını da hissetsek olmaz mıydı?
Gelseydiniz inan yazdıklarınızdan ötürü yüzlerine bakamıyacak helalleşmek için fırsat kollıyacaktın. Yazık anlamadan görmeden
Yorum Yap
Öğretmen affetti yönetim affetmedi! Öğretmenlerine zorbalık yapan ve dalga geçen 5 öğrenci okuldan atıldı
ASELSAN'dan NATO üyesi ülkeye ihracat: 410 milyon dolarlık imza
Uyuşturucu soruşturması: Evinde arama yapılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ifadeye çağırıldı
İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu
AK Parti 'Terörsüz Türkiye' raporunu TBMM'ye sundu
Konya'da anaokulu öğrencilerinden görme engelli akranları için anlamlı proje
Konya'da üç aracın karıştığı zincirleme kazada 1 çocuk yaralandı
Konya'da Altın Dokunuşlar Sergisi'ni 184 bin kişi ziyaret etti
Emine Erdoğan: 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan ediyoruz
Türkiye, ABD'nin Sezar Yasası'nı yürürlükten kaldırmasından memnun
Eskiden şifa, şimdi lüks: Kış aylarının vazgeçilmesi ıhlamur fiyatları dudak uçuklattı
Fatih Ürek bitkisel hayatta mı? Menajeri son durumunu açıkladı
Haber Ara