Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay'da medyanın Filistin davasındaki etkisi ve boykot konuşuldu

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’nun organize ettiği “Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot” programı gerçekleştirildi.

Karatay’da medyanın Filistin davasındaki etkisi ve boykot konuşuldu
Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci ve Yazar Ersin Çelik; İsrail’in Filistin işgali ve 1,5 aydır aralıksız yaptığı katliamlarla ilgili uluslararası medyanın tutumunu eleştirdi. Söz konusu mecralarda yanıltıcı ve yalan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Ersin Çelik, tüm dünyaya yayılan İsrail mallarının boykotunun etkisinin de yine aynı şekilde kırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot” programı gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’ndeki programa; Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü olan ve yazılarıyla geniş bir kitleyi etkileyen Gazeteci ve Yazar Ersin Çelik’in de konuşmacı olarak katıldığı programda “Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot” konusu detaylı bir şekilde işlendi

15 BİN KARATAYLI ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ, TİYATROYLA FİLİSTİN DAVASINI DAHA İYİ ANLAYACAK
Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, programda yaptığı konuşmada Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’nu organizasyon dolayısıyla tebrik etti.

Osman Ciğer; “İsrail, 7 Ekim’den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze’de büyük bir katliam ve soykırım yapıyor. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubumuz da İsrail’in bu vahşetine karşı dikkat çekmek amacıyla çeşitli programlar organize etti. Programların ilkinde Gazeteci Ersin Çelik’i ağırladık. Bu programlarımız farklı misafirlerimiz ve içeriklerimizle devam edecek. Bu hafta yine “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı bir tiyatro oyunuyla 15 bin ortaokul öğrencisini buluşturacağız. Amacımız Filistin davasını sürekli gündemde tutmak. Biz ülke olarak elimizden geldiği kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

GAZETECİ ERSİN ÇELİK, BOYKOTU VE MEDYANIN FİLİSTİN DAVASINDAKİ ROLÜNÜ AYRINTINLARIYLA ANLATTI
Gazeteci-Yazar Ersin Çelik programda neredeyse 80 yıldır Ortadoğu’da en ciddi çatışmaların yaşandığı İsrail-Filistin hattında dünden bugüne yaşananlar, gerek Türkiye’nin gerek bölge ülkelerinin gerekse de uluslararası toplumun bu soruna eğiliş biçimi, sorunun iki devlet olarak çözümünün önemi, 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırıları, medyanın Filistin davasındaki etkisi ile dünyanın dört bir yanına yayılan İsrail mallarına yönelik boykotu ayrıntılarıyla ele aldı.

BOYKOT İLE MARKA ESARETİNE DE SON VEREBİLİRİZ
Uluslararası medya kuruluşlarının İsrail saldırılarıyla ilgili tutumunu eleştiren Ersin Çelik, uluslararası medyanın bu tutumuyla bağımsız olamayacağına vurgu yaptı. Çelik, medyadaki yanıltıcı ve yalan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek yine sosyal medyadaki algı operasyonlarına karşı vatandaşların uyanık olmasının önemini anlattı.

Gazeteci Yazar Ersin Çelik, İsrail’in medya kuruluşları ve sosyal medyayı kullanılarak boykotun etkisini kırmaya çalıştığını da belirtti. Ersin Çelik şöyle devam etti; “Algı operasyonlarını dört koldan yürütüyorlar. Boykotun etkisini kırmaya çalışıyorlar. Bizler bu noktada uyanık olmalıyız. Sermaye ve marka kuşatmasına karşı dikkat olmalıyız. Boykotun simgesi haline gelen markaların ürünlerini almayarak ortaya koyduğumuz irade bizleri harekete geçirir ve böylece marka esaretine de son verebiliriz.”

GAZETECİ-YAZAR ERSİN ÇELİK’TEN KARATAY KENT KONSEYİ’NE TEŞEKKÜR
Programı düzenleyen Karatay Kent Konseyi’ne teşekkür eden Ersin Çelik; “Bizim bir nesil inşa etmemiz bizim geleceği kurgulamamız ve donatmamız gerektiğini düşünüyorum. Hep birlikte imkânlar ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin burada olması da, her şeyin üzerinedir. Çünkü sosyal medyanın hayatımızın her alanını kuşattığı, cep telefonlarının artık büyük bir otorite yerine geçtiği dönemde böyle yüz yüze bir ortamda bir arada bulunabilmek büyük bir nimet. Bu düşüncelerle programı düzenleyen ve katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English