Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay'da "İlkokullar Arası Atık Toplama Yarışması"

Karatay Belediyesi öğrencilere geri dönüşüm bilincini kazandırmak, öğrencilerde Sıfır Atık farkındalığı oluşturmak, oluşan atıkların çevre ve insan sağlığına verdiği zararları anlatmak ve onlarda çevre bilincini kazandırmak amacıyla tüm resmi ve özel ilkokullar arası "2. İlkokullar Arası Ödüllü Atık Toplama Yarışması" düzenledi.

Karatay’da “İlkokullar Arası Atık Toplama Yarışması“
Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen "İlkokullar Arası Atık Toplama Yarışması"nın 2’ncisi başladı. İlkokul öğrencileri arasında Sıfır Atık ve geri dönüşüm bilincinin pekişmesi, atıkların çevre ile insan sağlığına verdiği zararlarını etkili bir şekilde anlatılması ve onlarda çevre bilincinin kazanılabilmesi amacıyla yapılan yarışma için “1 Atık Çok Şey Değiştirir” sloganı belirlenirken yarışmada dereceye girenleri önemli ödüller ve birbirinden güzel sürprizler bekliyor. 

Dereceye giren okullar ödüllendirilecek

Öğrenciler 17 Mart’a kadar atıkları teslim edebilecek olup yarışmada atıklar; Geri Kazanılabilir Ambalaj Atıkları (kağıt, karton, metal, plastik), Elektronik Atıklar ile Bitkisel Atık Yağlar olmak üzere toplamda 3 kategoride gerçekleştiriliyor. Toplanan her atığın kilogramına karşılık çeşitli oranlarda puanlar veriliyor ve toplanan atıklar ile yarışmanın güncel takibi de https:\\sifiratik.karatay.bel.tr adresinden yapılabiliyor. 

Yarışmasında 1’nci olan okula 15 bin TL para ödülü ve piknik gezisi, 2’nci okula 10 bin TL para ödülü ve tiyatro gösterimi 3’ncü olan okula ise 7 bin 500 TL para ödülü ve Karatay Hayvanat Bahçesi gezisi hediye edilecek. Yarışmanın ödül töreni ise 30 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek. Öte yandan yarışmaya katılan tüm okulların en çok atık toplayan sınıflarının her bir öğrencisine de ayrıca birer adet zeka oyunu hediye edilecek. 

Çocuklarımızın çevre duyarlılığını önemsiyoruz

Doğa ve Çevre Dostu Belediye anlayışıyla bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bunu ilçe geneline yayacak bir gayretin içerinde olduklarını aktardı. 

Özellikle eğitim çağındaki çocukların geri dönüşüm ve Sıfır Atık konusunda çok daha bilinçli olmalarını önemsediklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; "Biz Karatay Belediyesi olarak çevreye önem veren, doğanın korunması konusunda oldukça hassas davranan ve bu konuda projeler üreten bir anlayışa sahibiz. Bu bağlamda da ilçemizdeki tüm kesimlerin Sıfır Atık konusunda daha duyarlı ve bilinçli olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gelecek nesillere çok daha temiz ve sağlıklı bir Karatay emanet etmek ancak Sıfır Atık ve çevre bilinciyle mümkündür. Çocuklarımızın da bu konudaki duyarlılığını önemsiyoruz. Bu amaçla ilkokullarımız arasında yarışma yapıyoruz. Şimdiden çevremizin ve doğamızın korunmasında örnek bir davranış sergileyerek yarışmaya katılan bütün okullarımızı öğrenci kardeşlerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 3
  • 1
  • 0
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • D
    Dilekk
    1 yıl önce

    15bin çok az bir ödül olmuş.Zaten onlarca okul katılıp üç okul ödül alacak. Ödül bari 50bin olaydı. Tonlarca mal toplanacak sonuçta.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English