DOLAR : 42,81₺
EURO : 50,12₺
STERLİN : 57,43₺
GRAM : 5.993,17₺
ÇEYREK : 9.856,00₺
CUMHURİYET : 39.106,07₺
Güncel

Karatay'da iki mahalle birleşerek ismi değişti

Eklenme: 26.01.2017 - 14:57

Karatay Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla Doğanlar ve Kuzgunkavak Mahalleri birleştirilerek, Sultan Mesut adını aldı.

Karatay'da iki mahalle birleşerek ismi değişti
Reklam alanı
82 mahallesiyle Türkiye'nin birçok ilinden daha büyük olan Karatay Belediyesi tarihe vefasını gösteriyor. Karatay Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla Karatay'da iki mahallenin adı birleştirilerek değişti ve Sultan Mesut oldu.

‘Sultan Mesut’un ruhunu şad edeceğiz’

Belediye olarak farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Çalışmalarımız esnasında Konyamızda yetişen kültür adamları ve işin erbaplarından fikir alıyoruz. Karatay’daki Doğanlar ve Kuzgunkavak Mahallerinin birleşmesi kararının ardından yeni isim verilmesi noktasında Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci’ye müracaatta bulunduk. O da bizlere ‘Sultan Mesut'un boynu bükük” dedi. Kendisinden ve Kültür Müdürlüğümüzden yardım aldık. Bu iki mahallenin isminin Sultan Mesut konulmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Belediye Meclisimiz de bu konuda kararını verdi. Doğanlar mahallemiz ve Kuzgunkavak mahallemiz 2019 kadar şimdiki haliyle devam edecek. Sonrasında iki mahallemiz birleşecek bu mahallenin ismi de Sultan Mesut Mahallesi olacak. İkinci Haçlı seferini büyük bir yüreklilikle püskürten büyüğümüzün de ruhunu şad etmiş olacağız.” Diye konuştu. Katkılarından dolayı Konya Kültür ve Turizm Derneği'ne, Seyit Küçükbezici'ye, Kültür İşleri Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Hançerli, Sultan Mesut Mahallesi’nin Karatay’a hayırlı olmasını diledi. 

‘Karatay Belediyesi güzel işler yapıyor’

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi makamında ziyaret eden Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci ise Sultan Mesut’un tarihteki önemine değinerek, "Konya başkenti ve Konya'daki Oğuz aşiretleri İslam’ı Anadolu'ya taşıyan boylardır ve İslam’ın muhafızlarıdır. Anadolu Selçuklu Sultanı Mesut, 2. Haçlı Seferi'ni durduran komutan olarak tarihe geçen bir isim. Mezarı Alaeddin Tepesi'nde bulunuyor. Muhteşem bir sultandır. Çok cesurca söylüyorum Sultan Mesut'un karşıladığı Avrupa ordularını Osmanlı bile karşılamamıştır. Biz Sultan Mesut'un mahzun olduğunu hissediyorduk gönlümüzde. Başkanımız almış olduğu bu güzel kararla Karatay bölgesinin en büyük mahallesine adını vererek ruhunu şad etmiş oldu. Bu güzel adımları için Başkan Hançerli’ye ve Karatay Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • hsyn 3245 gün önce

    Sultan Mesut yaşasa isminin bu mahalleye verilmesini istermiydi?<br/><br/>Sanki ne olduklarını bilmiyoruz..

  • SUKUTİ 3245 gün önce

    Hayırlı olsun.Sultan Mesut adı çok yerinde bir isim olmuş.

  • Nihad Köroğlu 3245 gün önce

    Mahalleri birleştirmekle,yen,i isim vermekle hizmet olmuyor.Belediye bu mahalede kentsel dönüşümü acilen başlatmalıdır.

  • Halil 3246 gün önce

    Fevzi çakmak rahatsız ettiyse git Arabistan da yaşa.

  • Mustafa 3246 gün önce

    Bide MAHMUT Sabri bey mahallesi de olması lazım . Çanakkale zaferinde ismi ilk başlarda gelen konya lı bir kahraman adını kimse bilmiyor. Mezarını bile bilmiyoruz .

  • Belediyeci 3246 gün önce

    Hangi mahallenin muhtarının görevine son verildi?

  • Selçuklu torunu 3246 gün önce

    Çok sevindim bundan sonra diyer anlamsız mahalle isimlerinin de Selçuklu sultan isimleriyle değişmesini istiyorum mesela Fevzi Çakmak Mahallesinin ismi Sultân 2. Kılıçarslan olsun saygılarımla

    • Ahmet Sabri 3246 gün önce

      Fevzi Çakmak ismi seni niye rahatsız etti ki?

Yorum Yap