Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay'da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kutlandı

Karatay Belediyesi, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nda ilçede görev yapan bütün imam, müezzin ve din görevlilerini buluşturdu.

Karatay’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası“ kutlandı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Camilerin ve din görevlilerinin toplumun temelinde ve merkezinde bulunduğunu vurgulayarak, din görevlilerinin haftasını tebrik etti. Camilerin birliğin sembolü olan yegane mekanlar olduğunu kaydeden Konya İl Müftüsü Ali Öge ise; günün anlam ve önemine değinerek düzenlenen programdan dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Karatay Belediyesi tarafından “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla ilçede görev yapan imam, müezzin ve din görevlilerinin katılımıyla bir buluşma programı düzenlendi.
Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve Konya’da görev yapan din görevlileri katıldı.

HASAN KILCA DİN GÖREVLİLERİNİN HAFTASINI KUTLADI
Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Camilerin ve din görevlilerinin toplumun temelinde ve merkezinde bulunduğunu vurgulayarak, tüm din görevlilerin haftasını tebrik etti.

Başkan Hasan Kılca; “Öncelikle, davetimize icabet eden tüm imamlarımızın, müezzinlerimizin, Kur'an Kursu hocalarımızın, vaiz, vaize ile müftülerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı gönülden tebrik ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın, din görevlilerimizin çalışmalarının bilinmesi ve farklı toplum kesimlerine ulaştırılması açısından önemli bir fırsat teşkil ettiğine inanıyorum. Din görevlilerimizin görevleri çok kutsal. Bizler her Cuma farklı bir camide vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Yine hemşehrilerimizle, teravihlerde, vakit namazlarında bir araya geliyoruz. Bu buluşmalarımızda görüyoruz ki her imamımızın, müezzinimizin birbirinden farklı özellikleri var. Sizler görevinizi hakkıyla yapıyorsunuz. Bizler de eğitim denildiğinde pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Tüm camilerimize, Kur’an Kurslarımıza fiziki şartları ve eğitimleri ile ilgili ihtiyaçları noktasında, imkanlarımız ölçüsünde ne gerekiyorsa destek olmaya çalışıyoruz. Sizlerden naçizane bir talebim olacak. Gençliğimize hep birlikte sahip çıkalım. Dijital bağımlılık sıkıntılı bir noktaya gidiyor. Bu noktada gençlerimizi dijital bağımlılıktan kurtarmak adına imamlarımıza da ciddi sorumluluklar düşüyor. Çünkü gençlerimize en yakın ve en hızlı ulaşacak sizlersiniz. Gençlerimizi camiye alıştırırsanız, onlarla arkadaş olursanız kötü alışkanlık edinmelerinin önüne geçebiliriz. Bizler de belediyeler olarak, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte her fırsatta gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Son olarak, Camilerimizde görev yapan ve toplumu aydınlatmaya çalışan tüm din gönüllüsü hocalarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik ediyorum” dedi.

CAMİLER SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZDEN BİZE MİRAS
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bizleri bir araya getiren Karatay Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diyen Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Camilerin hayatın ve şehirlerin tam merkezinde olduğunu dile getirdi.

Musa İmamoğlu; “Cami hayatın ve şehirlerin tam merkezindedir, birliğin beraberliğin sembolüdür, kardeşlik kültürünün pekiştiği yerledir. Camiler bu necip milletin tapu senetleri mahiyetinden olan kutsal mekânlarıdır. Camilerin toplumumuzdaki önemi saymakla bitmez ve camiler sevgili peygamberimizden bize mirasıdır. Onun için hayatımızda camilerin, mescitlerin yeri çok farklıdır ve bu değerini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Ecdadımız Allah Resul’ünü örnek almış nereye bir şehir kuracaksa merkezine cami yapmış, etrafına evleri, çarşısını pazarını yapmış bütün yollar camiye çıkmıştır. Dolayısıyla camilerin şehirlerin hayatında çok önemli yeri vardır. Bu hafta bu önemi yeniden hatırlama ve yaşatma haftasıdır. Din görevlilerimiz de hayatımızın merkezinde olan insanlarıdır. Doğduğumuz günden itibaren hayatımıza girerler, ölümüzde, düğünümüzde ve hayatımızın her yerinde onlar var. Bu güzel ve önemli haftanın hayırlara vesile olmasını diliyor, bizleri bir araya getiren Karatay Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İL MÜFTÜSÜ ALİ ÖGE’DEN HASAN KILCA’YA TEŞEKKÜR
Camilerin birliğin sembolü olan yegâne mekânlar olduğunu kaydeden Konya İl Müftüsü Ali Öge ise; günün anlam ve önemine değinerek düzenlenen programdan dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Öge şunları söyledi; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bizleri unutmayarak bir araya getiren Karatay Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu birliktelikler önemli. Ne zaman dara düşsek, sıkıntıya düşsek kendisi hemen yanımızda oluyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temel konusu bu sene “İman ve İstikamet” Rabbim bizi imandan ve istikametten ayırmasın. Görevim süresince din görevlisi arkadaşlarımın üstün gayretlerini her zaman hissettim. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmet yarışında daha nice güzelliklere beraber imza atacağız. İstikametimizde doğru olursak yardımcımız Allah olacaktır. Yardımcısı Allah olanın da bileği bükülmeyecektir. Sizler bu istikameti aile hayatında, görevinizde, mahallenizde gözetirseniz toplum sizi destekleyecek ve dini hayatı yaşanır kılma noktasında arkanızdan gelecektir. Bu açıdan öncü olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm din görevlisi arkadaşlarıma çalışmalarında üstün başarılar diliyor; bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum.”

DİN GÖREVLİLERİNİN TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan; Din görevlilerinin haftasını tebrik ederek, din görevlilerinin toplumda çok önemli görevleri bulunduğunu ifade etti.

Kaymakam Ayhan; “Bir devletin en temel görevi vatandaşlarına hizmet sunmaktır. Yani kamu hizmetidir. Kamu hizmetinin farklı alt başlıkları var. Eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik hizmeti gibi bu hizmetlerden en önemlilerinden birisi de din hizmetidir. Din hizmeti insanın doğumundan kulağına okunan ezanla başlayıp, ölümüne kadar hatta ölümünden sonra bile devam eder. Bu vesile ile din hizmeti çok önemli bir hizmettir. Din hizmeti vatandaşlarımızın dinini en iyi şekilde yaşayabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturulması ve en önemlisi dinini en iyi şekilde öğrenmesi için yapılan hizmettir. Bu vesile ile ülkemizin 1924 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur ve sizler bu teşkilatın temsilcilerisiniz. Sizlere çok önemli görevler düşmektedir. 1986 yılından itibaren ise Din Görevlileri Haftası kutlanmaya başlamış ve biz bu hafta vesilesi ile beraberiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız çok önemli bir teşkilat ve sizlere de bu teşkilatın mensupları olarak çok önemli görevler düşmektedir. Böylesine güzel bir organizasyonu yapan başta Belediye Başkanımıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Programın sonunda din görevlilerine hediye takdimi yapıldı. Hediye takdiminin ardından ise günün anısına toplu fotoğraf çektirildi. (Mustafa İlker Şen)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English